Index / Tuin / Hoe te verdelen Daylilies

Share This Post

Tuin

Hoe te verdelen Daylilies

Geef daglelies (Hemerocallis spp.) Zes tot acht uren zonneschijn, 1 inch water per week en enkele 3-12-12 mest nadat ze bloeien en ze zullen u seizoen zetten na een seizoen van kleur. Eigenlijk, zullen ze bloeien als een gek voor drie tot vijf jaar d

AdvertisementGeef daglelies (Hemerocallis spp.) Zes tot acht uren zonneschijn, 1 inch water per week en enkele 3-12-12 mest nadat ze bloeien en ze zullen u seizoen zetten na een seizoen van kleur. Eigenlijk, zullen ze bloeien als een gek voor drie tot vijf jaar daarna dalen een beetje - dan een beetje meer - tot je een indrukwekkende stand van grasrijke bladeren en een paar verspreide bloemen. Verdeel de planten regelmatig om ze goed bloeien.

Hoe vaak naar Divide

Soorten daglelies zoals getaande daglelie (Hemerocallis), winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 3 tot en met 9, en citroen Daylily (Hemerocallis lilioasphodelus), winterhard in USDA zones 4 tot en met 10, zijn waarschijnlijk de voorouders van uw hybride daglelies. Beide soorten zijn invasief in een aantal locaties in de VS, snel vermenigvuldigen als ze niet opgenomen. Tawny en citroen daglelies bloeide in de Amerikaanse Colonial cottage tuinen en zonnig boerenerven, en ze verspreid over het hele continent. hybride daglelies van vandaag, of vroeg of moderne, meestal verspreid minder agressief. Wanneer bloeien uw hybride daglelies 'begint te dalen, al na drie of zeven jaar, delen en verspreiden ze.

Wanneer beginnen

Daglelies zijn kruidachtige vaste planten die verspreid door dikke wortels genoemd wortelstokken. In tegenstelling tot bolgewassen die netjes nieuwe lampen groeien rond hun ouders, daglelies hebben kronen en wortels die ontward moet zijn wanneer de planten zijn verdeeld in secties. Omdat elke divisie of afdeling, heeft een volwassen kroon - de witte basis die de fans van bladeren en wortels verbindt - de veerkrachtige daylily overleeft divisie in de lente of herfst. Als je bereid bent om de divisies dagelijkse water en werpen ze een tent voor schaduw bent, dan kun je succesvol scheidslijn daglelies in de zomer, ook. De beste tijd om uw planten te verdelen om de wortelgroei te produceren en staan garant voor de volgende zomer bloemen, is echter van eind augustus tot en met september, na de hitte van de zomer passeert.

Hoe te Dig Them Up

Graaf een daylily klomp door op te tillen met een tuin vork om te voorkomen dat het snijden van een heleboel wortels van de plant. Plaats een schep over de hele klomp, en dan werken de schop om de massa weer, het opheffen van de plant als u doorgaat. Sterke daylily wortels kan bereiken naar beneden 12 tot 18 inch zo moeilijk te verwijderen zijn, maar uiteindelijk de plant klomp zal vrijgeven uit de bodem. Trek de klomp en Ik klop zo veel van de bodem terug in de grond mogelijk te maken. Zoek dan de kronen. Trim fans van bladeren tot ongeveer 3 inch groot als je opgegraven de plant in de herfst. Je kan ofwel trekken kronen uit elkaar met de hand of met twee tuin vorken, rolt de plant tot de kronen te scheiden of gesneden kronen uit elkaar met een scherp mes. Scheid elk kroon in kleinere kronen van tenminste 3-5 fans. Reinig uw gereedschap voor het begin en tussen de planten door ze af te vegen met een mengsel, dat is de helft alcohol en een half water.

Hoe om ze te planten

Dig plantgaten ongeveer een en de helft van de grootte van de verdeelde kronen, en meng een paar handenvol veenmos of goed verteerde compost met het verwijderde bodem om de wortelgroei te stimuleren. Gebruik dat de bodem mengsel om een beetje hoop te bouwen in de bodem van elk plantgat, en trim gebroken en lompe wortels voor het planten elk kroon op haar grondgebied heuvel. Spreid de wortels rond elke heuvel, en vul de rest van elk gat met bodem, houden elkaar kroon niet meer dan 1 inch onder de omringende grond oppervlak. Water de planten plaats diep, en houden de bodem vochtig tot boven de groei van de planten weer begint.

Share This Post