Index / Cars / Hoe te verbinden een RPM Meter

Share This Post

Cars

Hoe te verbinden een RPM Meter

Tegenwoordig zijn de meeste auto's komen voorraad met rpm meters, ook wel bekend als tachometers. Dit was niet altijd het geval, met name terug in de jaren '60 en '70. Dat is niet de racers en ernstig auto-verzamelaars stoppen van de aankoop en hun e

AdvertisementTegenwoordig zijn de meeste auto's komen voorraad met rpm meters, ook wel bekend als tachometers. Dit was niet altijd het geval, met name terug in de jaren '60 en '70. Dat is niet de racers en ernstig auto-verzamelaars stoppen van de aankoop en hun eigen eenheden te installeren. Tachometers komen in een verscheidenheid van stijlen en maten voor auto-eigenaren die willen een meter toe te voegen aan hun cluster. Tachometers hebben twee belangrijke functies: Ze houden je motortoerental binnen veilige grenzen, en ze controleren toerental voor een lager brandstofverbruik.

Wat je nodig hebt

Gebruiksaanwijzing

boormotor

boorkoppen

Platte schroevendraaier

Phillips schroevendraaier

Wire strippers

toerenteller kit

Elektrische tape

Kleine steeksleutels

Tie bandjes

Plaats het voertuig in het park of neutraal met de noodrem set. Til de kap en koppel de negatieve accukabel op zijn post. Controleer uw handleiding voor de locatie van de spoel. Het is een kleine zwarte cilinder die twee elektrische berichten heeft. Verwijder de kleine moer van de negatieve (-) kant en leg het opzij.

Open je toerenteller gauge kit. Het zal de toerenteller, een montage ring voor een stuurwiel of omvatten

optioneel dashboard beugel mounts, de draden en elektrische oogje, en spade connectors. Voor het dashboard te monteren moet u een boor en boor gebruiken om de gaten in het dashboard te maken. Wees voorzichtig niet te boren in een andere component aan de andere kant van het dashboard. Gebruik een 1/8-inch bit om de gaten te boren in het dashboard. Monteer de beugels aan het dashboard met de set schroeven.

Boor een grotere 1/2-inch gat in het dashboard tussen of naast de beugels en lopen de kabels door het gat. Bevestig de toerenteller aan de beugels met de kleine moeren en bouten. Run lussen van tape zwarte elektricien rond de draad waar ze het gat zullen betreden, om ze te isoleren. Duw de draden door het gat en laat ze hangen.

Schuif de ring te monteren op het stuur. Schuif de toerenteller onder de ring en draai met een platte schroevendraaier (voor het stuur gemonteerde configuraties). Tape ongeveer zes tot acht duim van de draad samen om een ‚Äč‚Äčkleine lus. Bevestig de lus om de kolom stuurwiel met een stropdas band. Laat de draden hangen.

Controleer uw installatie-instructies. Je moet vier draden, misschien drie hebben. De groene draad gaat naar de negatieve kant van de bobine. Verwijderen van een tule uit het vuur muur en duw de groene draad door het gat. Sluit de groene draad aan de spoel, met behulp van het oogje connector. Draai de kleine moer over het oogje connector. Duw de ring terug in de firewall. Neem de zwarte draad en maalde het aan een schroef op de firewall, met behulp van een oogje connector.

Verwijder de kap van uw belangrijkste zekeringenkast panel, die zal worden onder het dashboard of in het paneel kick (check de handleiding). Voor motorruimte Fuse Blok, lopen de witte en de rode draad door de firewall tule gat naast de groene draad. Sluit de rode draad aan een 12-volt zekering dat een accessoire, zoals de radio loopt, terwijl de sleutel in de "on" positie. Gebruik de kleine spade connector. Als u een extra draad met de kit, zal het voor de toerenteller verlichting. Bevestig de witte draad aan op de 12-volt instrument dashboard licht zekering, met behulp van de juiste connector.

Stop je draden vast onder het dashboard en bind ze af met tape of band bandjes. Zorg ervoor dat geen draden interfereren met de werking van het gas- of rempedaal. Sluit de negatieve accukabel en proefrit.

Share This Post