Index / tech / Hoe te verbergen een bestandsnaam in de adresbalk

Share This Post

tech

Hoe te verbergen een bestandsnaam in de adresbalk

Als u eigenaar of het ontwikkelen van een website, kunt u de exacte bestandsnaam van een pagina, afbeelding of ander document verbergen wanneer een gebruiker uw website bezoekt. Als uw hosting server maakt gebruik van Apache software, maken gebruik v

AdvertisementAls u eigenaar of het ontwikkelen van een website, kunt u de exacte bestandsnaam van een pagina, afbeelding of ander document verbergen wanneer een gebruiker uw website bezoekt. Als uw hosting server maakt gebruik van Apache software, maken gebruik van de mod_rewrite functie in een Hyper Text Access-bestand naar de server te instrueren om een ​​andere URL in de adresbalk van de browser weer te geven wanneer de bezoeker een specifiek bestand laadt. Dit kan vooral handig zijn als u de directory locatie, maar niet de bestandsnaam te tonen.

Maak htaccess

Open een teksteditor zoals Notepad op Windows.

Type of kopiëren en plakken, de volgende in een leeg document:

RewriteEngine on

RewriteRule ^ old.html $ new.html

Vervang "old.html" met de naam van het bestand dat u probeert te verbergen. Bijvoorbeeld, als u wilt verbergen "pagina.html," type "pagina.html." De backslash instrueert de server om de periode tussen de naam en het type bestand te behandelen als een gewone karakter.

Vervang "new.html" met een nieuwe bestandsnaam zoals "new.html" of directory zoals "/ directory." U hoeft niet naar de backslash in deze uitdrukking bevatten.

Open het menu Bestand en kies de optie om op te slaan. In het dialoogvenster, typ "htaccess" als de naam van het bestand en kies "txt" als het bestandstype.

Upload htaccess

Maak verbinding met uw webserver. Bij gebruik van FTP, start uw FTP-programma op uw computer en voer uw login referenties en server informatie voordat u op "Connect".

Navigeer naar de map waarin het bestand waarvan u de naam wenst te verbergen in de "Remote Server" ruit van uw FTP-client bevat.

Open de map op uw computer die "htaccess.txt" in de "Local" ruit van uw programma bevat.

Dubbelklik op het bestand of klik met de rechtermuisknop en kies "Uploaden" om het te uploaden.

Klik met de rechtermuisknop op het bestand in de afgelegen paneel en kies de optie om de naam te wijzigen. Verander de naam in ".htaccess." Het bestand kan verborgen worden, afhankelijk van uw server en client-instellingen FTP. Wanneer gebruikers toegang tot de oude URL, zullen ze nu de nieuwe URL in de adresbalk van de browser.

Hints

Deze methode werkt alleen op Apache en compatibele servers.

Uw webhost moet inschakelen van de mod_rewrite functie of dit zal niet werken.

Share This Post