Index / Cars / Hoe te Tune Carburateurs

Share This Post

Cars

Hoe te Tune Carburateurs

Wanneer u inspecteren uw bougies en ontdekken dat een of meer zwart is, of wanneer de motor ongeveer stationair draait, kan het nodig zijn om af te stemmen of om een ​​aanpassing van de carburateur. Op oudere modelvoertuigen impliceert dit proces dra

AdvertisementWanneer u inspecteren uw bougies en ontdekken dat een of meer zwart is, of wanneer de motor ongeveer stationair draait, kan het nodig zijn om af te stemmen of om een ​​aanpassing van de carburateur. Op oudere modelvoertuigen impliceert dit proces draaien verschillende schroeven naar de carburateur passen. Tuning carburateur kan worden gedaan door eerst aanpassen van de lucht- en brandstofmengsel. U kunt vervolgens de benodigde aanpassing van het stationair toerental.

Wat je nodig hebt

Platte schroevendraaier

Open de motorkap van het voertuig.

Verwijder de vleugelmoer die wordt gebruikt om vast te zetten voor het luchtfilter. Draai de vleugelmoer naar links om het los te maken en dan blijven draaien totdat het loskomt van de bout.

Verwijder het luchtfilterdeksel en trek het luchtfilter.

Lokaliseren twee schroeven aan het onderste gedeelte van de carburateur.

Draai de schroeven met de platte schroevendraaier. Draai de schroeven naar rechts om ze vast te zetten.

Draai elke schroef 2 ½ bochten.

Zoek de schroef die wordt gebruikt voor het standby-aanpassing. De schroef is in het snel stationair nok die is verbonden met de gaskabel en ziet eruit als een scharnier.

Start het voertuig en draai de schroef een halve slag met de klok mee of naar rechts om het te scherpen. Dit zal de stationaire snelheid van het voertuig te verhogen.

Wacht ongeveer 30 seconden en dan zien waar het rpm-indicator bevindt zich op de toerenteller. De normale lezing stationair moet tussen 850 en 1000 rpm.

Stel het stationair toerental door de stationair schroef naar links of rechts totdat u tevreden bent met het stationair toerental zijn.

Schakel het voertuig, vervang het luchtfilter en het luchtfilterdeksel.

Hints

Nieuwere auto's die brandstofinjectie hebben een carburateur niet gebruiken.

Als u tunen van de carburateur verkeerd, zal de motor niet efficiënt te kunnen werken.

Share This Post