Index / tech / Hoe te Tune Bass Reflex-luidsprekers

Share This Post

tech

Hoe te Tune Bass Reflex-luidsprekers

Bass reflex luidspreker behuizingen bevatten ventilatieopeningen om te voorkomen dat de achterzijde reizende geluidsgolven uit te bemoeien met voorwaartse golven. Aangezien lage frequenties - en in mindere mate midrange frequenties - zijn omnidirecti

Advertisement

Bass reflex luidspreker behuizingen bevatten ventilatieopeningen om te voorkomen dat de achterzijde reizende geluidsgolven uit te bemoeien met voorwaartse golven. Aangezien lage frequenties - en in mindere mate midrange frequenties - zijn omnidirectionele, de meeste geluidsgolven reizen naar voren uit de luidsprekers, maar sommige reizen achteruit dan vooruit na het afketsen van de achterkant van de behuizing. De basreflex luidspreker-poort tunes gereflecteerde geluidsgolven om een ​​frequentie die de low-end respons verlengt.

Wat je nodig hebt

Online tuning calculator

speaker manual

potlood kompas

Draadloze boor met grote bit

Jigsaw

Rolmaat

Fine-tip viltstift

PVC pijp of zware kartonnen buizen

Verstekzaag

Kies de tuning frequentie. Als u de frequentierespons van uw luidsprekers tot piek bij een frequentie die ideaal is voor het afspelen van een hoog volume, selecteert u een tuning frequentie van 45 Hz of hoger. De geluidskwaliteit zal lijden, maar de luidsprekers klinkt een stuk luider. Voor een betere geluidskwaliteit, uit te breiden en het vergroten van uw bas en houd de rest van de frequenties flat door te kiezen voor een tuning frequentie van 25 Hz of lager. Als je een beetje van beide willen, goed geluid en een hoge output, ga dan voor een tuning frequentie van 33 Hz.

Bepaal de haven locatie. De formule wordt gebruikt om de haven plaatsing bepalen bepaalt dat de afstand tussen de havens; de speakers in je kast moet binnen een kwart golflengte van uw tuning frequentie. Als uw tuning frequentie is 45 Hz, de golflengte is een tiende van dat - ongeveer 5 voet - en een kwart van de 5 is 1,25 voeten. Een lagere frequentie geeft je minder ruimte om mee te werken. Controleer deze afstand met je meetlint om uit te vinden waar de poort te zetten. Zolang u binnen de zone bepaald door deze formule, kunt u de haven overal op de kast te zetten zonder dat dit invloed frequentierespons. Markeer het midden van de locatie van de haven met een X. Zorg ervoor dat het op dezelfde plek op beide behuizingen.

Bepaal uw poort diameter. Kijk omhoog de grootte bass speaker en Xmax rating in de gebruikershandleiding. Ga naar een online tuning tool en voer deze nummers in de bijbehorende velden de minimaal aanbevolen diameter voor de haven te krijgen. Gebruik een meetlint om het potlood kompas om deze poort diameter aan te passen en teken een cirkel op de kasten met de X-merken in het midden. Boor een gat in de volgende kringen als een startpunt voor uw decoupeerzaag en dan knip de kringen. Zoek of koop een PVC of kartonnen koker met deze diameter.

Bepaal de lengte-poort. Meet de inwendige hoogte, breedte en diepte van de behuizing met je meetlint en vermenigvuldig de resultaten aan de behuizing volume te berekenen. Voer de afstemfrequentie en de haven diameter in de toepasselijke velden in de onlne rekenmachine om de aanbevolen haven lengte te krijgen.

Meet en markeer thetubes om deze lengte en snijd ze op de mijter zag. Om de stemming af te maken, duw je tubes in de gaten tot ze gelijk met de voorzijde van de behuizingen.

Share This Post