Index / Tuin / Hoe te Trim Ground Cover

Share This Post

Tuin

Hoe te Trim Ground Cover

Laagblijvende bodembedekkers profiteren van het landschap in een aantal manieren. Ze gedijen vaak in gebieden die ongeschikt zijn voor de meeste eenjarigen of vaste planten, en de meeste verdragen de volle zon of schaduw, droogte, slechte bodem en ro

Advertisement

Laagblijvende bodembedekkers profiteren van het landschap in een aantal manieren. Ze gedijen vaak in gebieden die ongeschikt zijn voor de meeste eenjarigen of vaste planten, en de meeste verdragen de volle zon of schaduw, droogte, slechte bodem en rotsachtig terrein. Geplant op een helling, ze dienen om erosie tegen te gaan, onder de bomen geplant, ze beschermen boomwortels van grasmaaiers. Bodembedekkers komen in een brede selectie van cultivars met kleurrijke bloemen, die schoonheid en rente toe te voegen. Hoewel ze weinig onderhoud nodig hebben, vereisen bodembedekkers trimmen om gezond en beheersbaar blijven.

Waarom Trim

De doelstellingen van het trimmen bodembedekkers zijn takken die zijn beschadigd, zieke, slordig of groeien in ongewenste gebieden te verwijderen. Voor sommige soorten bodembedekker, trimmen ook dunner en verjongt planten, wat resulteert in nieuwe groei of een tweede ronde van de bloesems.

Trim Op basis van Type Plant

Trimmen bodembedekker valt onder twee categorieën: de hand snoeien of maaien met een grasmaaier. De keuze om al dan niet snoeien of maaien hangt af van de betrokken planten.

Kruidachtige en krachtig telers, met nonfibrous stengels, kan worden gemaaid. Het is gemakkelijk om zak hun stammen en takken voor compostering of verwijdering. Als het mogelijk is, beginnen maaien wanneer de planten zijn jong en nieuw opgerichte. Het herstellen van maaien 1-2 maanden.

Planten met dikke houtige stengels kunnen vastlopen of een maaier te breken, zodat de hand snoeien de voorkeur boven maaien. Het is moeilijk om zak hun stammen en takken, zodat ze nodig bundelen voor verwijdering. Deze rassen neiging langzaam groeien, die tot vier maanden te herstellen van trimmen.

Tijd om Trim

Voorjaarsbloeiende cultivars moeten snoeien of maaien nadat ze klaar bloeien in het begin tot midden in de zomer. Niet snoeien of maaien in de late zomer of herfst, omdat de daaropvolgende nieuwe groei vorstschade kunnen lijden. Als planten langzaam herstellen, onkruid infiltreren vaak openingen in de bodembedekking. Zomer en herfst bloeiende cultivars vereisen maaien in het voorjaar op de eerste verschijning van nieuwe groei.

Hulpmiddelen en technieken

  • Grasmaaier. De maaier zal planten scheren af aan de bovenkant, waardoor ze allemaal dezelfde hoogte. Zet de grasmaaier op de hoogste stand om ervoor te zorgen de bodembedekkers is niet te kort geknipt. In plaats van een maaimachine, een draad- snijinrichting de toppen van planten goed afschuiving. Een snaar omvattende trimmer kan ook de rand buitenomtrek van het gebied waar de bodembedekker geplant.

Hand Pruners. Bypass snoeiers,
takkenschaar en heggenscharen zijn
allemaal erg handig bij de hand snoeien. Bypass snoeiers functioneren als schaar met
bladen die elkaar overlappen. Takkenschaar voorzien van lange handvatten en snijd via bijkantoren
tot 1 3/4 inch in diameter. Heggenscharen laten tuinders om meer te snijden
dan één stam tegelijk.

Plan elke snede zorgvuldig en ga in volgorde van belangrijkheid snoeien. Begin met het verwijderen van alle beschadigde of zieke stammen en takken. Snijd terug naar een gezonde sectie op de stam of tak. Maak vervolgens bezuinigingen voor trainingsdoeleinden, het verwijderen van alle eigenzinnige takken groeien in een ongewenste richting. Tot slot, dun uit welke grond dan ook te dekken met een solide luifel. Knip één tak van de drie takken. Uitdunnen laat licht en lucht te laten circuleren tussen de planten en helpt af te weren ziekten en plagen.

Waarschuwing

Verwijder nooit meer dan een derde van de plant in een keer. Bodembedekker moet zich niet korter dan 4 tot 6 inches om gezond te blijven en te herstellen.

Tool Care

Alleen aankoop kwaliteitsinstrumenten en de tijd nemen om ze goed te onderhouden. Gebruik een bestand of slijpsteen om messen bij de hand snoeiers en takkenschaar te scherpen. Grasmaaier messen moeten ook slijpen en balanceren elk jaar voor de beste prestaties. Steriliseren snoeiers, scharen en messen door dompelen de messen in 70 procent alcohol gedurende 30 seconden. Niet spoelen; in plaats daarvan, laat ze drogen aan de lucht.

Tip

Stappen ondernemen om jezelf te beschermen tijdens het gebruik van handgereedschappen, grasmaaiers of touw trimmers. Draag beschermende kleding, waaronder een lange mouwen shirt, broek, sokken, schoenen, handschoenen en een veiligheidsbril. Indien mogelijk, een mobiele telefoon in een zak te bellen voor hulp indien nodig.

Share This Post