Index / Gezondheid / Hoe te testen Your Heart Rate

Share This Post

Gezondheid

Hoe te testen Your Heart Rate

Het nemen van uw pols (of het aantal keren dat je hart klopt in een minuut) kan nuttig zijn in een verscheidenheid van situaties. Veel mensen gebruiken deze tool om hun trainingsprogramma te evalueren. Gemiddelde hartslag kan variëren van persoon tot

Advertisement

Het nemen van uw pols (of het aantal keren dat je hart klopt in een minuut) kan nuttig zijn in een verscheidenheid van situaties. Veel mensen gebruiken deze tool om hun trainingsprogramma te evalueren. Gemiddelde hartslag kan variëren van persoon tot persoon, maar uw rusthartslag lager zal zijn dan uw training tarief. Het testen van uw hartslag is een eenvoudig proces.

Wat je nodig hebt

Stopwatch of horloge met een tweedehands

hartritmemonitor

Gebruik de toppen van je wijsvinger, middelvinger en ringvinger en leg ze op de palm zijde van het andere pols (onder de basis van je duim). Dit wordt ook wel uw radiale pols. U kunt ook uw hartslag door uw vingers aan de basis van je nek aan beide zijden van de luchtpijp. Dit heet je halsslagader, omdat je je vingers op je halsslagader plaatst.

Voel je hartslag tot je in een positie om beats consequent voelen.

Met behulp van een stopwatch (of horloge met een tweede hand), tel beats gedurende 10 seconden. Vermenigvuldig dit getal met zes tot uw hartslag, die wordt gemeten in slagen per minuut te krijgen. U kunt ook rekenen gedurende 15 seconden en dan vermenigvuldigen met vier.

Gebruik een hartslagmeter. Een monitor geeft je een meer nauwkeurige telling te geven. Sommige mensen vinden dit makkelijker tijdens de oefening als het moeilijk kan zijn om uw eigen hartslag meten wanneer u in beweging.

Hints

Volgens de Cleveland Clinic, een normale hartslag in rust voor kinderen (leeftijd 6-15), is 70 tot 100 slagen per minuut. Een normale tarief voor volwassenen (18 jaar en ouder) is 60 tot 100 slagen per minuut. Misschien wilt u uw polsslag in rust te nemen voor meerdere dagen in een rij om een ​​baseline nummer. Naarmate je meer fit worden, moet je hartslag in rust te verlagen, volgens TopEndSports. Volgens de American Heart Association, de beste tijd om uw hartslag in rust te testen is in de ochtend.

Als uw hartslag in rust maakt een plotselinge verandering (van 10 slagen of meer per minuut), kan dit een teken zijn van ziekte of vermoeidheid. Als u een oefening coach, laat haar weten.

Share This Post