Index / Fashion, Style & Personal Care / Hoe te testen voor Hair Dye Allergieën

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Hoe te testen voor Hair Dye Allergieën

Ongeveer 5 procent van de mensen die gebruik maken van permanente haarverf ontwikkelen een soort van een allergie voor de kleurstof, volgens Jan Modric van Healthhype.com. Allergieën zijn onder andere contact dermatitis, roodheid en jeuk van de huid

Advertisement

Ongeveer 5 procent van de mensen die gebruik maken van permanente haarverf ontwikkelen een soort van een allergie voor de kleurstof, volgens Jan Modric van Healthhype.com. Allergieën zijn onder andere contact dermatitis, roodheid en jeuk van de huid die is blootgesteld aan de haarverf. Een aantal stoffen in haarverf kunnen allergische reacties veroorzaken, maar de meest voorkomende is 4-parafenyleendiamine (PPD). Wanneer de PPD reageert met peroxide bij een allergische reactie optreden. Alvorens een type haarkleurmiddelen is het belangrijk om eerste test voor haarkleurmiddelen allergieën. De allergietest is een zogenaamde "patch-test;" Het kan worden toegediend in uw eigen huis.

Wat je nodig hebt

Haarverf

Kleine kom

Tandenstoker

Watje of Q-tip

Pleister

Bepaal welk type en kleur van het haar kleurstof die je gaat gebruiken. Open het pakket en giet enkele druppels van de kleur in een kommetje. Voeg gelijke druppels van de ontwikkelaar om de kom en meng met een tandenstoker.

Dunk een watje of Q-tip in de haarverf oplossing. Breng een kwart-sized schar aan de binnenzijde van de elleboog.

Bedek de haarverf oplossing met een Band-Aid zodat het niet af op kleding. Verwijder de pleister na 30 minuten, maar niet de haarverf oplossing niet afwassen.

Nauwlettend toezien op de huid, waar het haar kleurstof werd toegepast, gedurende 48 uur. Als u tekenen van roodheid te zien of als de huid begint te jeuken je meer dan waarschijnlijk allergisch zijn voor een deel van de ingrediënten in de haarverf zijn. Als er een reactie optreedt, spoel de huid onmiddellijk met warm water en zeep om het gebied getroffen door de haarverf te reinigen. Stop met het gebruik van die bepaalde haarkleurmiddelen en probeer een andere.

Hints

Bij het maken van een haarkleuring afspraak bij de kapper de kapper doen een test 48 uur voor de afspraak om ervoor te zorgen dat er geen allergische reacties optreden.

Share This Post