Index / Gezondheid / Hoe te Tape Uw Schouder in Stabiliteit

Share This Post

Gezondheid

Hoe te Tape Uw Schouder in Stabiliteit

Schouder taping wordt gebruikt voor de behandeling en het voorkomen van schouder letsel - zoals een ontwrichte schouder of acromioclaviculaire joint verstuiking - opgelopen tijdens het sporten of andere activiteiten. Effectieve taping ondersteunt en

AdvertisementSchouder taping wordt gebruikt voor de behandeling en het voorkomen van schouder letsel - zoals een ontwrichte schouder of acromioclaviculaire joint verstuiking - opgelopen tijdens het sporten of andere activiteiten. Effectieve taping ondersteunt en stabiliseert het schoudergewricht en vermindert stress en spanning op de omliggende ligamenten. Sinds taping voorkomt verergering van bestaande blessures en vermindert het risico van reinjury, kan de behandeling een eerdere terugkeer naar sport of activiteit mogelijk te maken. Het doel van de tape is om onnodige of abnormale beweging van de gewrichten zo een lijm, moet nonstretch sporttape worden gebruikt verminderen.

Wat je nodig hebt

Rigid zelfklevende sport omsnoeringsbanden

Stand met een goede houding en de positie van de hand op de gewonde zijde op de heup.

Gespannen de biceps en plaats een stuk tape rond de bovenarm, vanaf de achterzijde, rennen over de buitenkant van de arm en weer onder de uitgangspositie. Wikkel de tape stevig maar voorzichtig aan problemen met de bloedsomloop te voorkomen.

Plaats een bandstuk vanuit het middelpunt van het schouderblad, over de top van de schouder en langs de borst. De toegepaste stappen 2 en 3 banden zijn bekend als ankers.

Voeg een roterende lijn tape, vanaf de achterkant van de bovenarm anker (toegepast in stap 2), die diagonaal de arm, over de buitenkant van de schouder en schuin naar beneden over de borst aan het schouderblad-to join borst anker (toegepast in stap 3).

Nogmaals één of twee roterende lijnen lichtelijk overlapt vorige, extra ondersteuning (optioneel).

Voeg een rechte lijn tape, te beginnen bij de bovenarm anker, draait de buitenkant van de arm en eindigend bij het hoogste punt van het schouderblad naar de borst anker.

Nogmaals een of twee rechte lijnen, lichtelijk overlapt vorige, extra ondersteuning (optioneel).

Voeg een bandstuk vanaf de buitenzijde van de bovenarm anker en loopt horizontaal over de arm en borst aan het schouderblad naar borst anker voldoen. Een tweede lengte van tape vanaf de voorzijde van de bovenarm anker en die diagonaal de arm om de schouder mee blad naar borst op het hoogste punt van de schouder. De twee lengten van tape moet een kruisvorm aan de voorzijde van de schouder vormen.

Nogmaals een of twee voorste kruisen, lichtelijk overlapt vorige, extra ondersteuning (optioneel).

Solliciteer nog drie rechte lijnen naar aanleiding van de in stap 6 beschreven richtingen.

Herhaal stap 2 om een ​​definitieve bovenarm anker toe te voegen.

Herhaal stap 3 om een ​​definitieve schouderblad-to-borst anker toe te voegen.

Hints

Deze taping techniek biedt volledige ondersteuning aan het schoudergewricht. Het kan nuttig zijn volgende schouder dislocatie of instabiliteit en ontwrichting te voorkomen.

Taping mag alleen worden gebruikt in combinatie met een geschikte revalidatieprogramma bestaat uit stretching, mobiliteit en spierversterkende oefeningen.

Bespreek de geschiktheid van verschillende schouder taping technieken met uw fysiotherapeut voordat u ze toepast thuis. Taping kan geen geschikte behandeling als u bepaalde verwondingen zoals botbreuken, als je een huidallergie te sporttape of als u problemen met de bloedsomloop te hebben.

Verwijder de tape onmiddellijk als er een toename van de pijn, verkleuring, tintelingen, gevoelloosheid, jeuk, roodheid overmatige of enig ander ongemak veroorzaakt.

Om letsel verergering of beschadiging van de huid te voorkomen bij het verwijderen van tape, snijd de tape met behulp van stompe neus schaar voordat zorgvuldig schillen van de tape op zichzelf terug terwijl u de huid strak.

Share This Post