Index / Ambachten / Hoe te Soldeer Copper naar Brass

Share This Post

Ambachten

Hoe te Soldeer Copper naar Brass

Solderen maakt het mogelijk verschillende metalen zoals koper en messing samen met een derde metaal (soldeer) met behulp van hitte en de capillaire werking van het soldeer bij het smelt worden samengevoegd. Dit proces wordt vaak gedaan door loodgiete

AdvertisementSolderen maakt het mogelijk verschillende metalen zoals koper en messing samen met een derde metaal (soldeer) met behulp van hitte en de capillaire werking van het soldeer bij het smelt worden samengevoegd. Dit proces wordt vaak gedaan door loodgieters als ze bundelen koperen buizen en messing fittingen in een sanitair montage. Solderen is niet een moeilijk proces, maar je moet comfortabel met behulp van een zaklamp en zijn rond hete metalen geworden.

Wat je nodig hebt

Messing

Koper

staalborstel

Schuurlinnen

flux

Soldeer

MAPP gas toorts (methylacetyleen, propyn en propadieen)

Reinig de messing en koperen oppervlakken waar u wilt solderen met een staalborstel en schuurlinnen.

Verf het oppervlak met een dunne laag van messing en koper flux. Flux is een chemische reiniger en metalen vloeiende middel dat helpt bij het solderen. Plaats de twee stukken metaal aan elkaar zonder de vloeibaar gemaakte oppervlakken te raken. De metalen moeten raken.

Steek je MAPP gas fakkel en pas de vlam aan een gemiddeld tot hoog vuur. Opwarmen van de messing en koper. Verwarm de koperen iets meer dan de koper als de koper een lager smeltpunt.

Raak het solderen staaf om het gebied dat wordt gesoldeerd. Wanneer de temperatuur juist is, zal het soldeer stromen rond het gewricht. Beweeg de zaklamp direct weg en laat de twee metalen afkoelen. Als de flux en metalen maken popping klinkt is het waarschijnlijk dat u hen oververhitting. Verwarm het metalen net genoeg om het soldeer te laten vloeien.

Hints

Solder klodders weg kan snel worden afgeveegd met een doek. De stukken kunnen soms afgekoeld door ze spritzing met water. Voorzichtig een hitteschild gebruikt bij het solderen afvoerbuizen binnenwand holten als het gemakkelijk om de wanden beginnen op brand met de toorts.

Share This Post