Index / Huisdieren / Hoe te Sojameel Feed om een ​​Paard

Share This Post

Huisdieren

Hoe te Sojameel Feed om een ​​Paard

Paarden hebben een bepaalde hoeveelheid eiwit in hun dieet, die vaak kan worden voldaan met een goede kwaliteit grashooi. Jonge paarden, tonen paarden of paarden in een gebied waar het gras hooi is van een slechte kwaliteit hebben vaak behoefte aan e

AdvertisementPaarden hebben een bepaalde hoeveelheid eiwit in hun dieet, die vaak kan worden voldaan met een goede kwaliteit grashooi. Jonge paarden, tonen paarden of paarden in een gebied waar het gras hooi is van een slechte kwaliteit hebben vaak behoefte aan een vorm van verteerbare eiwitten toegevoegd aan hun voeding aan te vullen hun eiwitinname. Afgezien van merries die borstvoeding jonge veulens, de hoeveelheid verteerbaar eiwit dagelijks nodig is, is ongeveer 1 pond. Sojameel, waarvan 42 tot 50 procent eiwit, is een geprefereerde eiwit supplement voor paarden en, naast het verstrekken van essentiële eiwitten, geeft een mooie glans aan de vacht.

Wat je nodig hebt

sojameel

maatregel scoop

Schaal

Kennis van het eiwitgehalte van grashooi

Bepaal welke klasse je paard past in: oudere, zwangerschap, borstvoeding, gespeende, eenjarig, 2-jarige of oudere paarden in licht werk, matige werk of intensief werk.

Denk aan de eisen voor alle voedingsstoffen in het dieet van uw paard, met inbegrip van eiwitten, voedingsstoffen die energie, mineralen en vitaminen te produceren. Voldoende hoeveelheden mineralen kan meestal worden aangevuld met het geven van uw paard een spoor mineraal zout likken.

De belangrijkste bestanddelen van de voeding bevatten voedingsmiddelen die het paard energie en die eiwit, calcium, fosfor en vitaminen geven. Een goede kwaliteit gras hooi meestal helpt genereren voldoende energie en bovendien voldoet aan de eiwitbehoefte.

Maak een lijst van de vereisten voor uw paard, zijn leeftijd en het niveau van het werk.

Voor de meeste volwassen paarden, met inbegrip van het doen van lichte tot intense werk, zorg ervoor dat 8 procent van hun totale dieet is ruw eiwit.

Een zwangere merrie moet 10 procent van haar dieet in ruw eiwit, terwijl een zogende merrie 12,5 procent eiwit zou moeten hebben in haar dieet. Veulens moet 14,5 procent ruw eiwit, jaarlingen moet 12 procent en 2-jarigen moet 9 procent ruw eiwit.

Maak een lijst van de soorten granen, hooi en eiwitsupplementen in uw regio beschikbaar. Gebruik de verteerbare energie samenstelling van de hooi te bepalen hoeveel hooi en hoeveel graan te voeden.

Verteerbare energie is een term die vaak gebruikt als het over het paard diëten en symboliseert de bruto energie van het voer minus de energie niet verteerd door het paard of de energie die verloren gaat via de uitwerpselen. Eenvoudig gezegd, verteerbare energie is de energie die beschikbaar is voor het paard voor onderhoud en productie is na het eten het voer.

Vervolgens bepalen de hoeveelheid voedingsstoffen in het hooi en hoe het zich verhoudt tot de totale hoeveelheid voedingsstoffen die nodig zijn voor de leeftijd en klasse van het paard.

Kunt u de overige eisen voedingsstoffen aan de voeding van een combinatie van graan en aangevuld eiwit zoals sojameel.

Voeg een hoeveelheid sojameel aan het dieet dat de resterende behoeften dat het paard nodig heeft in zijn voeding, waarbij ruw eiwit, calcium, fosfor, vitamine A, en voedsel dat verteerbare energie oplevert, adviseert uky.edu/Ag/AnimalSciences biedt.

Sojameel levert doorgaans 1,5 mega calorieën verteerbare energie; 0,30 procent calcium; 0,63 procent fosfor en geen vitamine A. sojameel meestal van 42 tot 50 procent van ruw eiwit.

Meet de hoeveelheid sojameel je hebt op een dagelijkse basis in rantsoen van het paard berekend. Het is aanvaardbaar om het sojabonenmeel toevoegen bovenop het graan bij het voeren.

Share This Post