Index / Tuin / Hoe te Sod Leg in de late herfst

Share This Post

Tuin

Hoe te Sod Leg in de late herfst

Het leggen van zode is een snelle en eenvoudige manier om een ​​reeds mooi gazon repareren of een nieuwe te beginnen. Sod wordt vooraf vastgestelde graszaad, waardoor het een voordeel geeft ten opzichte van reguliere graszaad, omdat het met succes la

AdvertisementHet leggen van zode is een snelle en eenvoudige manier om een ​​reeds mooi gazon repareren of een nieuwe te beginnen. Sod wordt vooraf vastgestelde graszaad, waardoor het een voordeel geeft ten opzichte van reguliere graszaad, omdat het met succes later kan worden gelegd in het seizoen. In feite kan graszoden gelegd worden van het vroege voorjaar tot de late herfst in de meeste klimaten. Toch moet leggen zode in de late herfst worden gedaan op een manier die helpt de zode te leggen met de geboortegrond voor consistente bevriest hebben een kans om het te decimeren.

Wat je nodig hebt

  • bodemverbeteraars

    Starter meststof (1-2-1 of 3-4-1)

    Metal rake

    rototiller

    Zodensnijder of een schop met een scherp mes

Bereid het gebied dat u wilt bedekken met zode door het volledig verwijderen van alle bestaande turf of onkruid naar beneden naar de bodem. Gebruik je zodensnijder of het blad van uw schop om u te helpen bij het verwijderen van de bestaande plantmateriaal.

Gebruik je Rototiller naar de top zes tot acht inches van de bodem los te maken. Sod groeit het beste wanneer het een belucht niveau van de bovengrond te roeien in, en dit is vooral belangrijk in de late herfst waar een goede beworteling is cruciaal voor succes.

Voeg bodemverbeteraars aan een pH of nutriënt tekortkomingen te corrigeren. Prudent installateurs zou moeten overwegen om de bodem getest om te bepalen welke voedingsstoffen ontbreken. Echter, als de bodem testen is geen optie, de zode installateur kan bepaalde vuistregels gebruiken voor het toevoegen van de bodem wijziging van de bovengrond. De universiteit van Rhode Island Cooperative Extension stelt toevoeging van 50 pond van dolomiet kalksteen per 1.000 vierkante voet om de pH van de bodem te verhogen tot een aanvaardbaar niveau. Daarnaast Dit Oude Huis suggereert het toevoegen van twee of drie inches van de afgewerkte compost om de bodem van nutriënten te verhogen. Zand kan ook nuttig zijn voor het geven kleigronden de juiste hoeveelheid drainage.

Verspreid starter kunstmest op de omgeving. Starter meststof is een essentieel onderdeel van het proces, omdat het zal helpen de zode te vestigen in de geboortegrond, waardoor de kans dat het alle perioden van constante bevriezing die zijn er zeker van te komen als de dagen pas overleeft verbeteren. Tenzij uw grondtest anders aangeeft, meng een pond stikstof per 1.000 vierkante voet van de bodem.

Gebruik je metalen rake aan het oppervlak van bovengrond niveau. Wees waakzaam, en verwijder alle stenen of stenen in de bovengrond, omdat deze het vermogen van de zode is om vast te stellen kunnen belemmeren. Wees ook bewust van drainage zorgen en overwegen of je corrigerende maatregelen moet nemen om een ​​betere drainage vast te stellen voor het gebied.

Bevochtig de bovengrond met behulp van een slang of gieter. Zode stelt beter wanneer toegepast op een vochtige bodemmilieu. Deze stap is vooral belangrijk als de late herfst dag ongewoon warm of droog.

leg voorzichtig de zode op de voorbereide bodem en licht water het. Wanneer de bodem en zode een kans om uit te drogen, licht aanstampen of op het lopen om een ​​goed contact tussen de zode en de bovengrond te waarborgen hebben gehad.

Hints

Water de zode alleen zo vaak als nodig om de grond vochtig te houden. Over-gieter problemen, met inbegrip van vorstschade veroorzaken als de temperatuur daalt aanzienlijk.

Volg alle aanwijzingen op de verpakking bij het omgaan met kunstmest.

Share This Post