Index / Tuin / Hoe te snoeien Peegee Hortensia

Share This Post

Tuin

Hoe te snoeien Peegee Hortensia

Peegee hortensia (Hydrangea paniculata 'Grandiflora') worden groot verloop van tijd, maar snoeien hen regelt hun grootte. Genoemd naar de beginletters van de "paniculata 'en' Grandiflora," peegee hortensia's zijn winterhard in Amerikaanse minist

AdvertisementPeegee hortensia (Hydrangea paniculata 'Grandiflora') worden groot verloop van tijd, maar snoeien hen regelt hun grootte. Genoemd naar de beginletters van de "paniculata 'en' Grandiflora," peegee hortensia's zijn winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 3 tot en met 8. Wanneer niet gesnoeid, deze bladverliezende heesters groeien 10 tot 25 voet lang en 8 tot 16 voet breed. Voor en na het snoeien peegee hortensia's, helpen bij het voorkomen van de verspreiding van plantenziekten en plagen door vegen snoeischaar en snoeien zaagbladen met een doek die is gedrenkt in alcohol. In sommige gebieden van de Verenigde Staten, peegee hortensia's zijn invasief.

Snoeien Young Peegees

Snoeien peegee hortensia's gedurende drie van de eerste vier jaar na het planten hen helpt bij de productie compact struiken. In de eerste late winter of het vroege voorjaar na het planten hen, voor hun nieuwe groei verschijnt, snoeien van de struiken om 6 tot 12 inch groot. Snoei net boven naar buiten gerichte blad nodes per tak. Blad nodes zijn kleine oneffenheden op de stengels.

De volgende late winter of het vroege voorjaar, snoeien de peegee hortensia's tot ongeveer 12 duim lang, opnieuw snoeien boven blad knooppunten die naar buiten gericht. Niet snoeien van de struiken in het derde jaar, maar snoei ze tot 24 duim lang het vierde jaar na het planten.

Het verwijderen van ongewenste Branches

Oudere peegee hortensia's profiteren van wordt gesnoeid in het voorjaar om de dode, beschadigde en slecht groeiende takken te verwijderen. Ziekten kunnen invoeren en verspreiden van dood hout, en beschadigde takken ook toestaan ziekte in de struiken. Wanneer nieuwe groei van de peegees 'verschijnt in de lente, snoeien elke dode tak, waar hij samenkomt met de rest van de struik, en snoeien elk beschadigde tak 2-3 duim onder het getroffen gebied, net boven een blad naar buiten gericht.

Zwak en slecht gevormde takken bederven het uiterlijk en de vorm van de struiken. Snoei die takken op hetzelfde moment dat je dood en beschadigde groei te verwijderen.

Beheersing van de Heesters 'grootte en vormgeving

Jaarlijks snoeien beperkt de grootte en het uiterlijk van de volwassen peegee hortensia's. Deze struiken vaak op hun best uitzien naar 6 tot 10 voet lang. Snoeien volwassen peegees wanneer hun nieuwe groei verschijnt. Snijd elke stengel op de gewenste lengte net boven een naar buiten gerichte bladknop.

Overgrown struiken ook profiteren van het hebben van hun oude, overvolle groei uitgedund. Snoei ongeveer een kwart van de takken van een overwoekerde struik, gelijkmatig spatiƫring welke branches je snoeien. Snoei net boven de ruggen van de bast waar ze lid worden van de belangrijkste stam. Een snoeizaag is meestal nodig om takken te verwijderen. Zag zorgvuldig 1-2 inches boven door het onderste gedeelte van een tak voor zagen naar beneden om de onderste snede voldoen.

Het bevorderen van grote bloemen

Het verwijderen van alle met uitzondering van een paar peegee hortensia stengels moedigt de struiken tot zeer grote bloemen te produceren. Peegee hygrangeas bloem op nieuwe groei. De bloemtrossen zijn meestal 6 tot 8 duim lang, maar de struiken kunnen clusters tot 18 inches lang dragen.

Als u grote bloemen wilt, verwijder alle maar vijf tot 10 komt voort uit elke struik in het voorjaar wanneer nieuwe groei verschijnt. Snoei de ongewenste stelen waar ze lid worden van de belangrijkste stam.

Share This Post