Index / Tuin / Hoe te snoeien Coral Bells

Share This Post

Tuin

Hoe te snoeien Coral Bells

Koraal klokken, botanisch bekend als Heuchera, is een geslacht van lage groeiende vaste plant groenblijvende planten die meer dan 50 soorten en ontelbare hybride cultivars. Koraalklokken zijn genoemd naar de vorm van de bloemen, maar de planten evene

AdvertisementKoraal klokken, botanisch bekend als Heuchera, is een geslacht van lage groeiende vaste plant groenblijvende planten die meer dan 50 soorten en ontelbare hybride cultivars. Koraalklokken zijn genoemd naar de vorm van de bloemen, maar de planten eveneens gewaardeerd voor hun bladeren, die kan variëren in kleur en patroon maar groeit altijd een grote rozet vorm. Snoeien eisen zijn minimaal waar de plant is winterhard en iets meer betrokken bij koelere oorden, waar de top gebladerte sterft af in de winter. Lichte verzorging en deadheading houdt ook de planten op hun best en moedigt herhaalde bloei.

Wat je nodig hebt

  • Snoeischaar

Snoei uw koraal klokken in de vroege voorjaar tot zowel dood als levend gebladerte groei te verwijderen en vorm van de plant te verbeteren. Snoei gedurende het eerste groeiseizoen om uitgebloeide bloemen of fading gebladerte deadhead.

Knip alle dode en beschadigde bladeren van de plant in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei verschijnt, maar na de laatste strenge vorst. Sever dode stengels naar beneden naar de bodem lijn, maar gesneden beschadigd bladeren met live groene stengels tot slechts 2 inches boven de grond lijn. Pick-up en gooi alle stekken, zodat ze niet verval in en rond de basis van de plant.

Weggesneden foute blad tot een symmetrisch of aantrekkelijke vorm creëren om de rozet vorm, indien gewenst. Neem de ongewenste steel tot aan de voet van de plant op de grondlijn.

Deadhead besteed bloemstelen door het doorsnijden van elke stengel aan de basis net boven de grond. Trek de verbruikte steel van de rozet en compost of gooi hem weg. Herhaal dit proces gedurende het bloeiseizoen om nieuwe bloemsteel ontwikkeling te bevorderen.

Verwijder uitgebloeide, zwaar beschadigd of verkleurde bladeren gedurende het groeiseizoen, indien nodig, aan te houden de plant fris en gezond. Gebrek aan vocht of teveel zon kan bladeren leiden tot bruin en verschrompelen, en zij zullen niet herstellen. Sever de bladsteel aan de bodem lijn of maximaal 2 inch boven de grond lijn en compost of de bladeren te verwijderen.

Share This Post