Index / Tuin / Hoe te Sjalotten Grow

Share This Post

Tuin

Hoe te Sjalotten Grow

Sjalotten (Allium cepa var. Aggregatum, ook wel aangeduid als Allium ascalonicum), winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 2 tot en met 9, groeien in het koele seizoen moestuin. Geplant van kleine starter bollen

Advertisement

Sjalotten (Allium cepa var. Aggregatum, ook wel aangeduid als Allium ascalonicum), winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 2 tot en met 9, groeien in het koele seizoen moestuin. Geplant van kleine starter bollen, zijn ze klaar voor de oogst 60-75 dagen na het planten. Hoewel niet onderhoudsvrij, dit ten opzichte van de gemeenschappelijke ui (Allium cepa, USDA zones 5 tot en met 10) gedijt met een kleine groeiruimte, regelmatig water en occasionele meststof.

Plant sjalot bollen in de grond vier tot zes weken voordat uw typische laatste vorst datum. Groeien sjalotten in de volle zon - ten minste zes uur per dag - of een deel schaduw tussen de twee en vier uur per dag. Kies een plek in de tuin met leemachtige grond die goed afvoeren. In slecht aftappen gebieden, waar het water heeft de neiging om te verzamelen, sjalotten vaak rotten. Wanneer u sjalotten te planten, laat 6-8 inches tussen de bollen, zodat ze ruimte hebben om te rijpen; begraaf het platte einde van elke lamp in de grond diep genoeg zodat de spitse top rechts op de bodem lijn is.

vereisten water veranderen, afhankelijk van de aard van de bodem waarmee u werkt, maar in het algemeen, van plan om sjalotten vochtig met 1 inch water per week te houden. Als de grond droog aanvoelt, of het wordt nat en doordrenkt is, past het besproeien meteen. Streef ernaar de grond vochtig te houden diepe 6-8 inches. Vroege ochtenden zijn de beste tijd om water te geven. Als het regent, mag u niet nodig om water handmatig helemaal.

Sjalotten profiteren wanneer je de bodem met kunstmest voor het planten te wijzigen; Meng 3/4 tot 1 pond een evenwichtige meststoffen in korrelvorm, zoals een 10-10-10 formule, per 25 vierkante voet in de grond vóór het planten. Om een ​​sterk gewas te krijgen, bemesten ongeveer zes weken na het planten, opnieuw met een evenwichtige meststoffen in korrelvorm; strooi 1/2 pond - voor elke 25 vierkante voet - over de grond. Water meststof in met een sprinkler of tuinslang. Voed de sjalot bed met een andere ronde van kunstmest 12 weken na het planten of zes weken na de vorige ronde.

Gras en ander onkruid concurreren met sjalotten voor water, kweekruimte en voedingsstoffen. Regelmatig wieden vermindert de concurrentie. Trek gras en onkruid met de hand in plaats van met een schoffel of een ander tuingereedschap. Sjalot bollen groeien in de buurt van het oppervlak. Als je gekapt te diep met metalen gereedschappen die u bent waarschijnlijk de bollen beschadigen. Mulchen is ook een slimme manier om onkruid te houden. Gebruik zaad-vrij stro of plantaardige compost. Het toevoegen van 2 tot 4 inch mulch over het gebied helpt ook houden de grond vochtig.

Om de kans op ziekten en plagen te minimaliseren, draaien sjalotten en andere gewassen ui, idealiter wachten drie jaar tussen de planten. U kunt dat gebied te gebruiken voor andere niet-ui familie groenten en kruiden. Ui made, een schadelijke en moeilijk te roeien ongedierte, kan winters in de bodem overleven. Door het roteren sjalotten in de tuin, het risico van een ui maggot besmetting te minimaliseren u.

Share This Post