Index / Gezondheid / Hoe te Schouder ligamenten Draai

Share This Post

Gezondheid

Hoe te Schouder ligamenten Draai

Schouder ligamenten zijn kleine bundels van vezels die de botten in het schoudergewricht aan te sluiten op het vrije verkeer van de arm en schouder mogelijk te maken. Het schoudergewricht, waarbij de arm bevestigd aan de schouder, is de meest voorkom

AdvertisementSchouder ligamenten zijn kleine bundels van vezels die de botten in het schoudergewricht aan te sluiten op het vrije verkeer van de arm en schouder mogelijk te maken. Het schoudergewricht, waarbij de arm bevestigd aan de schouder, is de meest voorkomende gebied van ligament schade die ontstaat door verwondingen zoals verstuikingen, verrekkingen, dislocaties en scheidingen. Aanscherping van de schouder ligamenten na een blessure is het belangrijk om volledige, pijnvrije beweging van de schouder te herstellen en verdere schade te voorkomen.

Wat je nodig hebt

Elastische band oefening

Kleine hand gewicht

Voer slinger oefeningen: Buig in de taille, zodat de arm vrij hangt. Langzaam zwaai de arm in de richting van het hoofd en de rug in de richting van het lichaam. Herhaal dit een paar keer.

Het handhaven van de houding, langzaam draai de arm van links naar rechts. Herhaal dit een paar keer.

Maak arm cirkels van links dan rechts. Herhaal dit een paar keer.

Om problemen te verhogen, voeg een kleine 1- of 2-pond hand gewicht.

Voer isometrische oefeningen. Plaats het lichaam zijwaarts dus aangedane arm is recht en rust op een muur. Duw de arm van het lichaam tegen de muur en houd gedurende 5 seconden meerdere herhalingen. Buig de elleboog, rusten de buitenzijde van de onderarm op de muur en druk.

Positie lichaam met de rug naar de muur, arm rust op de muur. Strek de arm door naar achteren te duwen arm tegen de muur gedurende 5 seconden.

Herhaal duwen arm tegen de muur naar voren met arm buigen of buiten duwen voor je.

Positie lichaam in de deuropening met de elleboog gebogen en de binnenkant onderarm rust op de muur. Intern draaien push onderarm in de muur. Uitvoeren externe rotatie door op buiten de onderarm tegen de muur.

Bind een elastische band oefening naar een deurklink. Gezicht weg van de band en trek hem uit naar schouderhoogte. Herhaal dit 10 keer.

Het gezicht van de band en trek het achter je zo ver als je kunt. Herhaal dit 10 keer.

Geconfronteerd zijwaarts met de band aan de aangedane zijde. Trek de band over het lichaam, taille hoog, trek de band over het lichaam en tot aan de schouder. Buig de elleboog en beweeg de hand naar de tegenoverliggende schouder. Herhaal dit 10 keer.

Geconfronteerd zijwaarts met de band aan de andere kant. Trek hem uit de buurt van het lichaam, taille hoog. Herhaal de beweging naar buiten en omhoog naar de schouder. Buig de elleboog en beweeg de hand weg van het lichaam. Herhaal alle bewegingen 10 keer.

Voer een aangepaste push-up. Stand van een arm's afstand van de muur met beide handen op de muur. Buig de ellebogen en leun het lichaam naar de muur. Herhaal dit 10 keer.

Hints

Pendulum oefeningen kunnen vroeg beginnen na een blessure om te helpen bij alle gewrichten inclusief de acromioclaviculaire gewricht, waarbij het bovenste gedeelte van het schouderblad of schouderblad verbindt met het sleutelbeen, en het schoudergewricht, het kogelgewricht houden bereik van de beweging van de schouder van dat verbindt het schouderblad met het opperarmbeen of bovenarm bot.

Spierversterkende oefeningen moet niet beginnen totdat de ontsteking en pijn verdwenen zijn, die enkele dagen duurt.

Voor geavanceerde versterking van de schouder, raadpleeg dan een fysiotherapeut.

Als een oefening veroorzaakt ernstige pijn, stop dan onmiddellijk om verdere schade te voorkomen.

Als de pijn of beperkingen blijven, arts raadplegen.

Share This Post