Index / Gezondheid / Hoe te schimmelinfecties voorkomen

Share This Post

Gezondheid

Hoe te schimmelinfecties voorkomen

Een schimmelinfectie wordt veroorzaakt door een overmatige groei van een schimmel die normaal in het lichaam. Het organisme Candida albicans is gewoonlijk verantwoordelijk voor de meeste infecties. Het kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid

AdvertisementEen schimmelinfectie wordt veroorzaakt door een overmatige groei van een schimmel die normaal in het lichaam. Het organisme Candida albicans is gewoonlijk verantwoordelijk voor de meeste infecties. Het kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid van redenen, waaronder nauwsluitende kleding, vrouwelijke producten, zwangerschap, diabetes, en het gebruik van bepaalde medicijnen. Hier zijn een aantal strategieën die u kunnen helpen voorkomen gist infecties.

Wat je nodig hebt

handdoeken

Droge vaginale gebied grondig na het douchen of zwemmen. Een vochtige omgeving bevordert de groei van gist.

Vermijd het dragen van strakke kleding, zoals strakke jeans, nylon kousen, panty's, of kleding gemaakt van synthetische materialen zoals polyester. Een strakke, vochtige omgeving stimuleert de groei van gist.

Draag katoenen ondergoed en panty met een katoenen kruis.

Verwijder de natte badpak zo snel mogelijk na het zwemmen.

Veeg je na het plassen of een stoelgang van voren naar achteren. Dit helpt om mogelijke overdracht van gist uit het rectum van de vagina voorkomen.

Controleer luier regelmatig op vervuiling. Een vochtige omgeving bevordert de groei van gist.

Vermijd douchen. Douchen verstoort normale vaginale pH-balans, die kan leiden tot schimmelinfecties.

Vermijd het gebruik van vrouwelijke hygiëne producten, zoals vrouwelijke sprays en bubbelbaden. Deze producten kunnen irriterend voor de vagina.

Vermijd het gebruik van geurende, deodorant of gekleurd wc-papier, tampons, pads, of inlegkruisjes. Deze producten kunnen irriterend voor de vagina.

Gebruik ongeparfumeerde maandverband en tampons tijdens je menstruatie.

Gebruik ongeparfumeerde en wit toiletpapier.

Eet yoghurt die levende culturen van lactobacilius acidophilis bevat.

Verminder de consumptie van suiker. Verhoogde concentraties suiker in je lichaam veroorzaakt gist sneller te groeien.

Hints

Raadpleeg uw zorgverzekeraar over profylactische behandeling voor gist infecties als u medicijnen gebruikt die uw kansen op een infectie, zoals antibiotica, orale anticonceptiva en steroïden verhoogt.

Tekenen en symptomen van een infectie zijn onder meer: ​​roodheid en jeuk van de vaginale gebied, branderig gevoel tijdens het plassen, pijn tijdens het vrijen, en wit, cheesy, reukloos ontlading.

Als u vermoedt dat u een infectie voor de eerste keer, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor medische evaluatie om zeker te zijn het is in feite een schimmelinfectie.

Share This Post