Index / Gezondheid / Hoe te Residuen op Duodenal dunne darm Feeding Tubes controleren

Share This Post

Gezondheid

Hoe te Residuen op Duodenal dunne darm Feeding Tubes controleren

Twaalfvingerige darm dunne darm voeden buizen worden gebruikt om ofwel korte termijn of nutritionele ondersteuning op lange termijn bij patiënten die niet kunnen eten om verschillende redenen. In sommige gevallen kan een patiënt met een sonde kan ete

AdvertisementTwaalfvingerige darm dunne darm voeden buizen worden gebruikt om ofwel korte termijn of nutritionele ondersteuning op lange termijn bij patiënten die niet kunnen eten om verschillende redenen. In sommige gevallen kan een patiënt met een sonde kan eten, maar vereist extra suppletie. Weten hoe je residuen controleren is belangrijk om te bepalen hoe goed de patiënt is het gedogen van de sondevoeding.

Wat je nodig hebt

60 cc slip-tip spuit

klein kopje

Handschoenen (Voornamelijk gebruikt in het ziekenhuis of zorginstelling instelling)

Ken het doel tarief. Vóór de meting residuen, is het belangrijk om de beoogde doelstelling snelheid, die geleidelijk worden verwezenlijkt kennen. Hierdoor kan de verzorger te bepalen hoe goed de sondevoeding wordt getolereerd op basis van de hoeveelheid residual.the doel tarief wordt verwezen door de arts in de meeste gevallen en staat in cc per uur. Bijvoorbeeld, zou een doel tarief 60 cc per uur geleverd op een voedingspomp. Goal tarieven worden alleen gegeven voor continue sondevoeding.

Bolus sondevoeding, waarbij een vooraf bepaalde hoeveelheid sondevoeding handmatig wordt toegediend, hoeft niet op een pomp en geen doel rate. Residuen moet nog steeds worden gecontroleerd bolus voedingen om de tolerantie van de patiënt te beoordelen.

Don handschoenen. Wanneer de patiënt op een voedingspomp zoals kangoeroe pomp moet de pomp wacht. Voor patiënten die niet op een pomp, ervoor te zorgen dat de buis wordt afgeklemd in het midden met een klem apparaat die door de fabrikant van de buis.

Open de verpakking met de 60cc spuit. Verwijder de beschermende plastic dop op het uiteinde van de spuit. Je moet nu kijken naar de slip uiteinde van de spuit, die wordt gebruikt voor het opstellen van het residu.

Steek de punt van de spuit in de aangegeven overblijvend meetopening. In bepaalde merken van buizen, een dubbel-lumen connector aan het einde van de buis heeft een poort voor het aansluiten van een voedingspomp buis. Een dia-functie maakt het mogelijk dit lumen worden afgeklemd om te sijpelen te voorkomen, terwijl een tweede poort voor de toegang wordt geopend. Zorg ervoor dat de tip stevig ingebracht in de haven om lekkage te voorkomen.

Trek terug op de spuit op te stellen inhoud van de sonde, terwijl het veilig te houden op zijn plaats. In sommige gevallen werd een kleine hoeveelheid minder dan 5 cc afgezogen. Wees voorbereid op residuen zo groot als 200 cc of meer door het hebben van piepschuim kopjes koffie bij de hand. Als de spuit vol is, leeg de inhoud in een kop te sparen voor vervanging in de buis. Ga verder tot er geen meer sondevoeding buiten komt; echter niet te veel kracht.

Controleer of de sonde ofwel afgeklemd (als met een voeding) of ontspannen is met de pomp slang stevig bevestigd. Restart voedingspomp op de gewenste snelheid. Verwijder handschoenen, handen wassen, en noteer de resthoeveelheid en de genomen maatregelen.

Hints

Lever de residuele aan de patiënt of weggooien, afhankelijk van zowel verkregen als orders de arts bedrag. Hoewel richtlijnen variëren residuele dan 100 procent van het tarief aangeeft dat de voeding niet wordt getolereerd. Bijvoorbeeld, bij een patiënt met een snelheid van 50 cc per uur, als residu is 55 cc sondevoeding worden gehouden. Terugkerend residuen aan de patiënt vermindert het risico van verlies aan elektrolyten.

Houd de sondevoeding gedurende één uur. Herwaarderen de restwaarde. Als het nog steeds rond de 55 cc, moet de zorgverlener worden gemeld alvorens te herstarten. Als de resterende is laten we zeggen, 25 cc, de sondevoeding kan worden hernieuwd op de helft van het doel tarief. Controleer residuen minstens om de twee uur. Naarmate de hoeveelheid resterende afneemt, kan de toevoersnelheid geleidelijk worden verhoogd totdat het is terug op het doel tarief.

Overmatig residuen moet onmiddellijk worden gemeld aan de zorgaanbieder. Volg instelling beleid en orders zorgaanbieder met betrekking tot het vervangen van de resterende, met voeding, en hervatten doel tarief. Resterende bedragen en andere informatie met betrekking tot de tolerantie van het voeden van de patiënt moet worden opgenomen in de horoscoop van de patiënt. Monitor residuen ten minste om de vier uur, of per instelling beleid.

Share This Post