Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe te repareren Vermalen Rubber

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe te repareren Vermalen Rubber

Een veelvoorkomend probleem geconfronteerd bij het repareren van oude items is wat te doen over oude, gebarsten, verharde of gekrompen rubber. Rubber desintegreert natuurlijk in de tijd als veranderingen optreden in de moleculaire structuur. De veran

Advertisement

Een veelvoorkomend probleem geconfronteerd bij het repareren van oude items is wat te doen over oude, gebarsten, verharde of gekrompen rubber. Rubber desintegreert natuurlijk in de tijd als veranderingen optreden in de moleculaire structuur. De veranderingen kunnen worden versneld door blootstelling aan ultraviolet licht (zoals in zonlicht), hitte of kou. Zowel natuurlijke als kunstmatige rubber gevoelig zijn voor chemische veranderingen en wijzigingen helaas onomkeerbaar. Echter, omdat sommige rubberen onderdelen zijn onvervangbaar, hobbyisten en reparatie technici zijn gekomen met een aantal creatieve oplossingen om het uiterlijk te verbeteren en verlengen de levensduur van desintegrerende rubber. Hier zijn een paar hints.

Wat je nodig hebt

Waterstof peroxide

Tandpasta

Plantaardige (amandel) olie

Tire dressing product

Rubber verven product

Stuurbekrachtigingsvloeistof

RTV silicone

ammonia

afwasmiddel

Polyurethaan giethars

Als het grootste probleem is de verschijning van het rubber, niet de functionaliteit, kunt u het reinigen en polijsten het item om de glans te herstellen. Bijvoorbeeld, te herstellen Bakeliet sieraden en handgrepen op oude apparaten door ze af te spoelen met waterstofperoxide en polijsten met een licht schurend zoals tandpasta. Shine met een plantaardige olie, zoals amandelolie.

Rubber trim op oude auto's kunnen worden verjongd met een band dressing product als Back to Black of een rubberen kleurstof zoals altijd Black. Rubber auto-onderdelen kan ook worden gedrenkt in schone stuurbekrachtiging (omdat het doel van de vloeistof de rubber afdichting in het systeem te handhaven. Gemengde resultaten zijn gerapporteerd soaking antieke auto pakkingen van zuivere ammoniak (gebruik een afdichtring maker voor kritische componenten ). Oude deur zeehonden kunnen worden bekleed met zwart RTV pakking maker om een ​​aantrekkelijker oppervlak.

Grepen aan oude sportartikelen kan worden geweekt in warm water met een paar druppels reinigingsmiddel te reinigen. Schrob de grip, dan ruw het oppervlak met fijn schuurpapier. Kleine rubberen onderdelen voor speelgoed zoals vliegtuigen en auto's kunnen worden geweekt in kokend water om voldoende veerkracht te rekken op een as te herstellen.

Als al het andere faalt, kan een vervangend rubber gedeelte worden gegoten usting een latex mal. Reinig de originele rubberen deel en maak een rubberen mal door het te schilderen met meerdere lagen latex schimmelvorming materiaal (verkrijgbaar bij artiest aanbod winkels). scheiden voorzichtig de mal van het originele onderdeel en plaats het in een bed van zand voor ondersteuning. Vul de vorm met een siliconen kamertemperatuur vulkaniseren (RTV) rubber, of een polyurethaan giethars (beiden ook verkrijgbaar bij artiest aanbod winkels).

Hints

Gebruik geen gegoten rubberen onderdelen voor bedrijfskritische reparaties, zoals het motorblok mounts, waar de veiligheid kan worden aangetast.

Share This Post