Index / Tuin / Hoe te Parsley groeien van stekken

Share This Post

Tuin

Hoe te Parsley groeien van stekken

Peterselie (Petroselinum crispum) is een tweejarig kruid dat de meeste tuinders groeien als een jaarlijks. Het is winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw zones 4-9. Ontkiemen van de zaden is erg traag, maar je kunt groeien peterselie door h

Advertisement

Peterselie (Petroselinum crispum) is een tweejarig kruid dat de meeste tuinders groeien als een jaarlijks. Het is winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw zones 4-9. Ontkiemen van de zaden is erg traag, maar je kunt groeien peterselie door het planten van stekken. De planten voorkeur halfschaduw en vochtige, goed gedraineerde grond. Peterselie is rijk aan vitamine A en C en is een uitstekende bron van ijzer, waardoor het een gezonde aanvulling op uw huis kruidentuin.

Wat je nodig hebt

schaar

Kop

Water

Zand

Veenmos

perliet

Planter of bak

organische compost

Tiller of schoffel

Troffel

Stap 1

Gesneden peterselie komt voort uit de moederplant. Controleer de stekken ongeveer 3 tot 4 inch van stamcellen en verschillende gezonde bladeren aan de top. Onmiddellijk plaats het snijden in een kopje koud water. Ontsmet je mes of schaar met alcohol tussen bezuinigingen op verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Stap 2

Meng gelijke delen van zand, turf en perliet.

Stap 3

Vul een ondiepe plantenbak of een dienblad met 4-5 inches van de potgrond.

stap 4

Verwijder de stekken uit het water en plaats de cut stelen een duim in de potgrond. Voorzichtig pak het mengsel rond de basis van het snijden.

stap 5

Water met 1-2 inch water of genoeg om de grond vochtig maar niet onderdompelen houden. De planten water om de paar dagen om de grond vochtig te houden.

stap 6

Plaats de planter of bak in heldere, indirect licht. Controleer de stekken voor wortels na twee weken door voorzichtig borstelen de bodem van de basis van de plant.

stap 7

Bereid uw tuin bed door het mengen in 2 tot 3 duim van organische compost in de top 6 inches van de bodem. Gebruik een helmstok of schoffel te mengen in de compost en maak de grond. Kies een goed doorlatende locatie die ten minste zes uur zonlicht per dag krijgt.

stap 8

Verwijder de nieuwe planten uit de potgrond en graven gaten in de tuin dezelfde breedte en diepte als de wortels van de planten. Plaats de bewortelde stekken in de gaten, dan vul ze met geboortegrond uit de tuin. Voorzichtig pak de grond rond de voet van de planten met de hand of met een troffel.

stap 9

Plant de peterselie 6 tot 10 inches uit elkaar. De planten water om de twee tot drie dagen met een inch van water gedurende het groeiseizoen.

stap 10

Oogst de peterselie door het afsnijden van de bladeren met een scherpe schaar als je ze nodig hebt.

Share This Post