Index / Tuin / Hoe te Orange Tree ziekten te genezen

Share This Post

Tuin

Hoe te Orange Tree ziekten te genezen

Sinaasappelbomen het slachtoffer van een breed scala aan ziekten die hun wortels, stam en takken, bladeren en fruit kunnen beïnvloeden. De meest voorkomende ziekten sinaasappelbomen schimmel, virussen, mycoplasma ziekten, nematoden en niet-parasitair

AdvertisementSinaasappelbomen het slachtoffer van een breed scala aan ziekten die hun wortels, stam en takken, bladeren en fruit kunnen beïnvloeden. De meest voorkomende ziekten sinaasappelbomen schimmel, virussen, mycoplasma ziekten, nematoden en niet-parasitaire ziekten. Elk van deze weinig effectieve behandelingsopties en vereisen gewoonlijk verwijdering van de geïnfecteerde bomen om de verspreiding van ziekten. Goede boomgaard management praktijken met behulp van de ziekte-resistente onderstammen is een van de weinige manieren om deze ziekten te voorkomen.

Wat je nodig hebt

  • Antifungale product als kopersulfaat

    Water

    Clean scherpe snoeischaar of takkenschaar

    Nieuwe ziektevrije wortelstok

Behandel parasitaire ziekten zoals schimmels en schimmels door de boom wassen meerdere malen per jaar met een fungicide, zoals kopersulfaat. Verdund met water om de specificaties van de fabrikant voor uw toepassing grootte, kan het onder controle en het voorkomen van de meest voorkomende schimmelinfecties problemen endemisch in citrus. Bedien elke over-drenken van de wortels, die kunnen leiden of verergeren schimmelinfecties. Zorg ervoor dat de bodem is goed gedraineerd en vochtig met geen stilstaand water.

Heldere virus of virusachtige ziekten zoals citrus psorosis - een van de meest schadelijke citrusboom pathogenen ter wereld - bij het verwijderen van bomen met onverklaarde laesies op de romp en stengels of bomen afnemen vitaliteit. Hoe dit zich verspreidt is niet goed begrepen, maar de nabijheid en enten is een factor. Wetenschappers denken dat het kan ook door een insect worden vervoerd, zoals bladluizen.

Behandel mycoplasma ziekten zoals hardnekkige ziekte, die stunts en mishapes de groei van citrus bladeren en vruchten en wat flakkeert bij hoge temperaturen. Veroorzaakt door de Spiroplasma citri organismen er geen behandeling voor het nog. Geïnfecteerde bomen moeten worden verwijderd en vervangen door gezonde bomen die worden gekweekt uit koppig-vrije enthout.

Opruimen nematode ziekten zoals citrus nematode in de boom, wortel en bodem met Oxamyl (Vydate) verdund in irrigatiewater. Volg nauwgezet de instructies op de verpakking en gebruik nooit meer dan 4 liter per acre in een periode van 30 dagen. Bij het gebruik van deze chemische stof, moeten mensen het niet betreden zonder beschermende kleding, waaronder maskers. Ook moet het planten of oogsten beperkt volgens de richtlijnen beschreven op de verpakking.

Hints

Mineralen tekorten kunnen worden weergegeven in bladeren en worden verward met de symptomen van de ziekte. Een voorbeeld hiervan is exantheem, dat het resultaat is van een kopergebrek. Mottle-blad is het gevolg van een tekort aan zink en geel direkte resultaten van een gebrek aan molybdeen. Citrusboom experts of de bodem testen kan leiden tot een diagnose, maar als behandelingen voor ziekten die niet werken, kunnen de mogelijkheden worden verkleind.

Share This Post