Index / Persoonlijke financiën / Hoe te onderhouden financiële administratie en rekeningen

Share This Post

Persoonlijke financiën

Hoe te onderhouden financiële administratie en rekeningen

Een geweldige manier om stress te verminderen in je leven is om te weten hoe de financiële administratie en de boekhouding goed te onderhouden. U hoeft niet om uren op zoek naar een ontvangstbewijs te bewijzen dat een kantoor machine of apparaat nog

AdvertisementEen geweldige manier om stress te verminderen in je leven is om te weten hoe de financiële administratie en de boekhouding goed te onderhouden. U hoeft niet om uren op zoek naar een ontvangstbewijs te bewijzen dat een kantoor machine of apparaat nog onder de garantie, noch dagen het verzamelen van de financiële administratie van uw zakelijke of persoonlijke belastingaangifte. Nu kun je die tijd productief te besteden terwijl u werkt in de richting van succes. Organiseer uw gegevens en rekeningen met een gestroomlijnd systeem dat zowel virtuele als traditionele indienen dekt.

Wat je nodig hebt

Dossierkast

bestandsmappen

gekleurde stickers

Externe harde schijf

Open Office of spreadsheet-programma

fotokopieerapparaat

Label alle mappen, zowel op papier als virtuele, met duidelijke en beknopte namen. Bijvoorbeeld, zou je niet een map bestempelen als gewoon de elektriciteitsrekening en gooien alles in losse, maar maken afzonderlijke mappen gelabeld Gas / Electric 2010, Telefoon 2010, Water 2010 en Cable 2010 en ze te plaatsen die mappen in de map Hulpprogramma Bills. Dit is makkelijk te doen in Microsoft Windows door te klikken op de nieuwe map icoon, waardoor het de Bills naam Utility, en vervolgens de afzonderlijke mappen binnen Utility Bills creëren.

Controleer uw papierwerk nadat u de mappen hebben georganiseerd. Gooi iets dat je niet meer nodig hebt en vervolgens het dossier van de documenten in chronologische volgorde met de meest recente artikelen in de voorkant van de map.

Zet een gekleurde sticker op het tabblad mappen die fiscaal aftrekbare ontvangstbewijzen, zodat u weet in één oogopslag welke mappen te trekken uit de lade. Een alternatieve methode zou zijn om een ​​kopie van de ontvangsten te maken en zet ze in een map voor dat doel. Je kan ook een spreadsheet te houden op de computer voor dit doel. Open Office is een gratis volledige office suite die spreadsheets en grafieken zo simpel of zo ingewikkeld als u nodig heeft.

Back-up van alle virtuele gegevens regelmatig naar een externe harde schijf. Iets van computervirussen tot blikseminslag kunnen uw belangrijkste computer beschadigen. Een externe harde schijf die je hebt bijgehouden zal je up and running met een minimale verlies van gegevens.

Update uw lijst met belangrijke contacten. Neem de mensen die u helpen om uw bedrijf te runnen, zoals uw partners, advocaat, payroll boekhouder, belasting accountant en de verzekeringsmaatschappij. Als u een individuele, bevatten informatie die uw dierbaren nodig zou hebben in een noodsituatie, zodat ze kunnen uw rekeningen betalen, toegang tot alle nodige juridische documenten en verzorgen van dingen voor je.

Maak een inventarisatie van uw bezittingen. Een inventarisatie helpt bedrijven om apparatuur, die helpt bij het verlagen de belastingen af ​​te schrijven. Gebruik de inventaris met de verzekering aan te passen als er een vordering van diefstal of beschadiging zou moeten zijn. Vergeet niet om collecties die je kan hebben, zoals vintage instrumenten of boeken op te nemen.

Maak een kopie van belangrijke financiële documenten, zoals aandelen en obligaties, hypotheken en daden, credit card rekeningnummers, spaarrekening informatie, kasbons en verzekeringen. Houd deze gescheiden van de originelen, zodat u deze snel kunt openen als de originelen moeten worden verloren of gestolen. Dit zal u toelaten om een ​​onmiddellijke bevriezing op uw accounts voordat iemand ze kan schoon te maken.

Hints

U vindt het misschien nuttig (op fiscale tijd) om een ​​meester lijst van al uw virtuele namen de map te maken en zet een afdruk in de archiefkast.

Share This Post