Index / Huis / Hoe te Mold Reinig boot Kussens

Share This Post

Huis

Hoe te Mold Reinig boot Kussens

Boot kussens zijn een uitstekende voedingsbodem voor schimmels en meeldauw. Met veel donkere, vochtige en warme oppervlakken waarop te bloeien, is het gebruikelijk om kolonies van schimmel graag op uw boot kussens te vinden. Boot kussens zijn meestal

AdvertisementBoot kussens zijn een uitstekende voedingsbodem voor schimmels en meeldauw. Met veel donkere, vochtige en warme oppervlakken waarop te bloeien, is het gebruikelijk om kolonies van schimmel graag op uw boot kussens te vinden. Boot kussens zijn meestal gemaakt met schimmel-resistente stof, maar schimmel kan nog steeds groeien op vuil en puin op het kussen, met name op de naad en rand grooves. Het verwijderen van de mal is eenvoudig; verwijderen van de resterende vlek moeilijk.

Wat je nodig hebt

 • Stijve haren borstel

  Citroensap

  Zout

  Gepoederd bleekmiddel (met perbolate of kaliummonopersulfaat)

  Vloeibaar chloor

  witte azijn

Verwijder de kussens van de boot. Gebruik een stijve borstel om de oppervlakte schimmelgroei te verwijderen. Als de boot in een garage, neem de kussens buiten bij het poetsen ze om te voorkomen dat het vrijgeven van schimmelsporen in de garage.

Test een verborgen gebied van de kussens om te controleren op kleurechtheid alvorens te proberen een van de reinigingstechnieken. Voor het gebruik van het citroensap, gepoederd bleekmiddel of chloor, breng een kleine hoeveelheid van de oplossing van een verborgen gebied van het kussen. Wacht 15 minuten om te zien of de stof van kleur verandert. Als de stof van kleur verandert, kies dan een ander reinigingsmiddel. De meeste boot kussens zijn gemaakt met kleurvaste stof, maar het is beter om eerst te controleren.

Maak een pasta van 1 theel. citroensap en zout. Breng de pasta aan de mal vlek, en zet het kussen in de zon. Spoel het kussen met koud water na de pasta is opgedroogd.

Meng 2 el. poedervormig bleekmiddel (met natrium perbolate of kaliummonopersulfaat) met 1 pt. van warm water. Spons de oplossing op de mal vlek, en laat het zitten voor 30 minuten. Spoel het kussen met koud water.

Vloeibare chloor voor zware schimmel vlekken. Meng 2 el. chloor met 1 qt. van warm water. Spons de oplossing op de mal vlek, en laat het zitten voor 15 minuten. Spoel het kussen met koud water. Gebruik een schone spons om witte azijn van toepassing op het gebied om de chloor te neutraliseren. Spoel opnieuw met koud water.

Share This Post