Index / Huis / Hoe te Mix & Spread Flexbond

Share This Post

Huis

Hoe te Mix & Spread Flexbond

Flexbond is een mortel vervaardigd door Custom Building Products met toegevoegde polymeren die worden gebruikt voor het instellen van keramiek, porselein, natuursteen en glas tegels. Polymer mortieren hebben additieven die geven ze extra kracht en fl

AdvertisementFlexbond is een mortel vervaardigd door Custom Building Products met toegevoegde polymeren die worden gebruikt voor het instellen van keramiek, porselein, natuursteen en glas tegels. Polymer mortieren hebben additieven die geven ze extra kracht en flexibiliteit. Dit stelt hen in staat om iets te verplaatsen zonder dat de band tussen de tegels en de onderlaag. Volgens Custom Building Products, kan Flexbond de tegel van scheuren tot 1/16 inch breed in het substraat oppervlak, een woning meestal niet toegeschreven aan mortieren isoleren. Flexbond wordt gemengd en verspreid op een manier vergelijkbaar met andere tegel mortieren.

Wat je nodig hebt

 • meten emmer

  5 gallon emmer

  Flexbond mortel

  Boren

  Mortel mengen peddel

  lijmkam

Voeg 2,5 liter water aan de 5 liter emmer. Giet de helft van een 50 pond zak mortel in de emmer.

Meng de mortel met een mortier peddel en een boor die op lage snelheid. Optimale snelheid mengen 100-150 RPM. Indien nodig, voeg water toe tijdens het mengen - 1/4 kop in een tijd totdat een pindakaas consistentie is bereikt. Laat de mortel gedurende 5 minuten staan.

Meng de mortel nogmaals gedurende 1 tot 2 minuten bij lage snelheid. Als het mengsel te dik is, kun je kleine hoeveelheden water toe te voegen aan de consistentie van pindakaas te bereiken.

Verspreid een dunne laag mortel op de onderlaag met de platte kant van de lijmkam, het indrukken van de mortel op de onderlaag. Bestrijken een gebied van ongeveer 2 tegels diep en 3 tegels breed tegelijk. Dit heet een skim jas. Alleen beslaan een oppervlakte 1 tegel diep en 3 tegels breed voor grote tegels groter dan 16 cm in het vierkant.

Plaats een kwart-en kleinbedrijf stapel van mortel op de onderlaag in het gebied net huid bedekt. Gebruik de getande kant van de troffel om de mortel verspreid, die hetzelfde gebied net romen gecoat. Houd de troffel in een hoek van 45 graden aan de vloer en trek de troffel door de mortel. Spreid de mortel zodat elke tegel volledig wordt ondersteund en verbonden door mortel.

Remix mortel af wanneer de mortel begint over te romen in de emmer. Arbeidstijd Flexbond in de emmer is ongeveer vier uur, maar de mortel zal gaan dan romen in ongeveer 60 minuten, wanneer het niet wordt gebruikt, hermenging nodig. Geen water toe te voegen tijdens het remixen.

Hints

Als de mortel goed is gemengd, zal de ruggen achtergelaten door de lijmkam staan ​​op zichzelf en zal niet omvallen.

Geen water toe te voegen aan de mix als het remixen vereist. U kunt de verwerkingstijd van de mortel niet uit te breiden door het toevoegen van water.

Niet gebruiken Flexbond op spaanplaat, OSB of Luan multiplex onderlagen.

Share This Post