Index / Sport en fitness / Hoe te Mix SAE 10W-30 met 5W-30

Share This Post

Sport en fitness

Hoe te Mix SAE 10W-30 met 5W-30

Met de komst van de afgelopen tientallen jaren quick-olie-change winkels, de meeste auto-eigenaren niet langer hun eigen olie te veranderen. Maar ze vinden het vaak de noodzaak om de olie tussen de veranderingen in de olie op peil te houden en te zor

AdvertisementMet de komst van de afgelopen tientallen jaren quick-olie-change winkels, de meeste auto-eigenaren niet langer hun eigen olie te veranderen. Maar ze vinden het vaak de noodzaak om de olie tussen de veranderingen in de olie op peil te houden en te zorgen voor motorprestaties toe te voegen. Auto-eigenaren kunnen zich niet herinneren wat graad van olie in hun auto's, of ze misschien een ander merk of cijfer op de hand dan wat er op dit moment in hun motoren. Ze maken zich zorgen over het mengen van 5W-30, bijvoorbeeld, met 10W-30 en hoe het te doen. Dit is een eenvoudige en veilige proces.

Wat je nodig hebt

Olie

Trechter

Vod

Bepaal het type olie momenteel in uw auto. Controleer uw dienst administratie of lees het etiket op het blik van de olie zitten op de plank in uw garage.

Open de motorkap van uw auto en verwijder de oliepeilstok. Kennis te nemen van het vloeistofniveau en bepalen hoeveel olie je nodig hebt om toe te voegen (de peilstok meestal geven de juiste hoeveelheid toe te voegen, zoals "ADD 1 QUART" of "Fill TO here").

Veeg de peilstok schoon met een doek en vervang in de houder.

Verwijder de olievuldop en plaats een trechter in de opening.

Giet de juiste hoeveelheid olie in de olie te vullen reservoir.

Verwijder de peilstok en neem een ​​andere lezing. Doorgaan met olie toe te voegen aan de olie te vullen reservoir totdat u het juiste niveau te bereiken.

Vervang de peilstok en zet het oliefilter cap. Sluit de kap.

Begin uw auto en controleer opnieuw het oliepeil, terwijl de motor draait.

Hints

Als uw auto een typisch multi-oliesoorten bevat, zoals 5W-30 of 10W-30, kunt u de meeste willekeurig multi-grade olie "top off" uw olie te gebruiken en breng het tot een goed niveau. Mengen van de viscositeit van de olie heeft geen invloed op de motor. 5W30 en 10W30 zijn zeer dicht in de viscositeit. handleiding van uw eigenaar zal het type olie te geven om te gebruiken in uw auto - zoals SAE 5W-30.

"SAE" is de Society of Automotive Engineers, die een standaard gemaakt voor het identificeren van de viscositeit eigenschappen van motorolie. "W" staat voor "winter" en geeft de olie viscositeit bij lage temperatuur eigenschappen; 30 heeft betrekking op de hoge temperatuur of operationele viscositeitseigenschappen. Dit is een voorbeeld van een "multigrade" olie, die zorgt voor het bedienen van een motor op zowel koude en warme temperaturen.

Hoewel de meeste multigrade motoroliën zijn uitwisselbaar en kunnen worden gebruikt in combinatie, zijn hoede willekeurig mengen van minerale ( "natuurlijk" aardoliederivaten strikt uit aardolie) en synthetische oliën. Terwijl mixing multi-grade oliën van deze twee soorten zelden problemen veroorzaken, is het beste om te controleren met een deskundige op voorhand.

Mengen oliën zoals 5W-30 en 10W-30 te beperken tot tussen olie veranderingen en noodgevallen. van uw auto fabrikant heeft de juiste olie bepaald voor uw auto. Bij het uitvoeren van een totaal olie verversen - of het nu gaat om de 3000 mijl of om de twee jaar - te volgen handleiding richtlijnen van uw eigenaar.

Share This Post