Index / tech / Hoe te Minima berekenen in Excel

Share This Post

tech

Hoe te Minima berekenen in Excel

Excel, een onderdeel van de Microsoft Office Suite, is een spreadsheet-programma gebruikt voor het analyseren en gegevens te organiseren. Excel bevat een groot aantal statistische functies, zoals Trend, Gemiddelde, Mediaan, Modus, Min en Max. Tot het

Advertisement

Excel, een onderdeel van de Microsoft Office Suite, is een spreadsheet-programma gebruikt voor het analyseren en gegevens te organiseren. Excel bevat een groot aantal statistische functies, zoals Trend, Gemiddelde, Mediaan, Modus, Min en Max. Tot het minimum in Excel te berekenen, gebruikt u de functie Min. Excel kan het minimum van een bereik van cellen, selecteert u cellen of een reeks getallen te berekenen.

Launch Excel en open de spreadsheet dat de gegevens waarvan u de minimale waarde wilt bevat.

Klik op de cel waar u de minimale waarde weer te geven.

Om de minimale waarde van een continue reeks cellen te vinden, typt u de volgende formule, ter vervanging van "first_cell" en "last_cell" met de desbetreffende cel referenties:

= MIN (first_cell: last_cell)

Druk vervolgens op "Enter." Bijvoorbeeld, om de minimale waarde in de cellen A1 tot A6 vinden, typt u:

= MIN (A1: A6)

Om het minimum van een reeks waarden in verschillende cellen te vinden, typt u de volgende formule, waarbij "cell1" en "cell2" (etc) zijn verwijzingen naar de cellen; U kunt ook nummers direct in de formule, in plaats van celverwijzingen:

= MIN (cell1, cell2, ...)

Druk vervolgens op "Enter."

Bijvoorbeeld, om de minimale waarde van de cellen A1 en A14 vinden, typt u:

= MIN (A1, A14)

Of, om de minimale waarde van de verzameling {2, 3, 11, 15}, typt u:

= MIN (2,3,11,15)

Share This Post