Index / Sport en fitness / Hoe te meten voor een sneeuwscooter Drive Belt

Share This Post

Sport en fitness

Hoe te meten voor een sneeuwscooter Drive Belt

Aandrijfriemen op sneeuwscooters moet worden gewijzigd als de gordels de minimale dikte in uw handleiding vermeld te bereiken. Riemen die te groot of te klein zijn zal de uitwijking van de band beïnvloeden. Doorbuiging is hoeveel speling of spelen is

AdvertisementAandrijfriemen op sneeuwscooters moet worden gewijzigd als de gordels de minimale dikte in uw handleiding vermeld te bereiken. Riemen die te groot of te klein zijn zal de uitwijking van de band beïnvloeden. Doorbuiging is hoeveel speling of spelen is in het bovenste deel van de band tussen de klauwen. Elke fabrikant heeft hoeveelheden doorbuiging aanbevolen voor haar machines gedefinieerd. Het meten van de gordels vereist slechts basisinstrumenten.

Wat je nodig hebt

Draad

remklauw

Rolmaat

Potlood

Papier

Rechte rand

Verwijder de oude riem van de sneeuwscooter. Omdat dit verschillend voor elk merk van de sneeuwscooter zal zijn, moet u de instructies in de handleiding te volgen. Weet je nog hoe de gordel is geïnstalleerd en aantekeningen te maken, indien nodig voor de montage.

Meet de buitendiameter van de band. Gebruik een touwtje en wikkel het rond de riem. Laat de riem rust natuurlijk en niet knijpen met de string. Noteer deze meting.

Meet de breedte van de band. Gebruik een meetlint om de breedte van de band te meten in een aantal verschillende plaatsen. Bevestig de metingen met een schuifmaat en de meting op te nemen. De nieuwe riem gekocht moet exact dezelfde breedte goed past op de klauwen zijn.

Meet de binnendiameter van de band door de band binnenstebuiten en gebruik de string en meetlint werkwijze van Stap 1. Noteer de meting.

Sla de opgenomen metingen in een plek waar je ze kunt vinden, zodat je niet nodig hebt om de volgende keer te meten.

Installeer de nieuwe riem en controleer doorbuiging. Controleer uw handleiding om de toegestane doorbuiging van de aandrijfriem te bepalen. Neem een ​​rechte rand en leg het op de band tussen de twee koppelingen. Meet de afstand tussen de rechte rand en de volgende band. Pas de afbuiging volgens de specificaties in de handleiding.

Hints

Oude banden zal iets groter zijn vanwege slijtage van de band in de tijd. Bij de aanschaf van een nieuwe riem laat de vertegenwoordiger weten dat uw metingen werden genomen op een gebruikte riem.

Van tijd tot tijd aan te passen aan de afbuiging als de nieuwe band wordt uitgerekt met het gebruik.

Share This Post