Index / Ambachten / Hoe te meten RIT Dye

Share This Post

Ambachten

Hoe te meten RIT Dye

RIT Dye is een populaire all-purpose kleurstof die beschikbaar is in de supermarkt, en wordt geleverd in een poeder en vloeibare vorm. Hoewel het verven met RIT Dye is zeer straight-forward, de hoeveelheid kleurstof te gebruiken, is afhankelijk van o

AdvertisementRIT Dye is een populaire all-purpose kleurstof die beschikbaar is in de supermarkt, en wordt geleverd in een poeder en vloeibare vorm. Hoewel het verven met RIT Dye is zeer straight-forward, de hoeveelheid kleurstof te gebruiken, is afhankelijk van of u het verven in een wasmachine of gootsteen, of spot verven. De hoeveelheid kleurstof ook vereist hangt af van de hoeveelheid van de stof of kleding wordt geverfd en als je gebruik maakt van de in poedervorm of vloeibare RIT Dye.

Wat je nodig hebt

Stof of kleding

Schaal

RIT Dye

Warmte-proof maatbekers

Heet water

Gootsteen of vijf-liter emmer

Plastic

Rubberen handschoenen

Katoenen stof

Wattenstaafje

Wasmachine verven

Weeg de kleding of stof op een schaal van het droge gewicht van het weefsel gewenste verven bepalen. Meet de juiste hoeveelheid kleurstof op basis van de grafiek in de instructies RIT Dye voor een kleine (kwart pond) tot grote (zes pond) belasting van de stof in droog gewicht.

Ontbinding van een half tot twee pakketten van RIT poeder of een kwart tot een-en-een-half flessen van vloeibare RIT Dye in twee kopjes water in een grote maatbeker (gebaseerd op de aanbevolen hoeveelheden in de instructies), dan toe te voegen aan het warme water in de wasmachine.

Bevochtig het doek en plaats in de wasmachine. Was op een lange wascyclus ten minste 30 minuten duurt. Stel een extra spoeling in koud water, zodat het laatste spoelwater helder is, of spoel in een gootsteen onder koud water tot het water helder is.

Erop of Bucket verven

Voeg een doos van gepoederde RIT Dye of een halve fles vloeistof RIT Dye voor elke pond van de droge stof om twee kopjes warm water in een grote maatbeker, en zet apart.

Vul de gootsteen of een vijf-liter emmer met heet water en voeg de gemengde RIT Dye oplossing voor het warme water.

Bevochtig de doek met warm water en toe te voegen aan de gootsteen of emmer en roer constant gedurende 10 tot 30 minuten. Spoel de stof in warm water en spoel in koud water tot het water helder is.

spot verven

Bedek het werkblad met plastic en op een paar rubberen handschoenen. Leg de stof of kledingstuk plat op de kunststof met de plek waar je wilt verven naar boven.

Roer een theelepel van gepoederde RIT kleurstof in een half kopje heet water (140 graden) in een maatbeker en roer om op te lossen, of gebruik maken van vloeibare RIT Dye in de fles.

Neem de schone katoenen doek en dompel een hoek in de kleurstof oplossing en knijp het overtollige kleurstof. Wrijf de plek waar je wilt verven met de doek of gebruik een wattenstaafje om de kleurstof oplossing op een klein plekje schar.

Laat de geverfde kleding te zitten voor 20 minuten, druk dan op de geverfde plek tussen twee schone doeken met een hete stoom ijzer om de kleurstof zich aan de stof.

Hints

RIT kleurstoffen vele stoffen inclusief 100 procent katoen, wol, zijde, rayon, nylon en vezels blends, maar zal niet kleurstof 100 procent acryl, stoffen met 50 procent of meer polyester of bleekmiddel beschadigd weefsel.

Gebruik het dubbele van het bedrag van de RIT Dye bij het verven van donkere of lichte kleuren.

Maak de gootsteen of emmer onmiddellijk met een op basis van chloor reiniger of gebruik maken van chloor en water.

Als u een wasmachine gebruikt voor RIT verven, het reinigen van de wasmachine op een regelmatige cyclus met heet water en chloor.

Share This Post