Index / Tuin / Hoe te Magnolias in Pots Groeien

Share This Post

Tuin

Hoe te Magnolias in Pots Groeien

Magnolia's zijn een soort van ongeveer 100 soorten bloeiende bomen, variërend van 10-foot dwergsoort tegen de scherpe stijging van 100 voet bomen. Welk type je groeit, zal de boom profiteren van de rijke zure bodem en de bescherming van zijn wortels.

AdvertisementMagnolia's zijn een soort van ongeveer 100 soorten bloeiende bomen, variërend van 10-foot dwergsoort tegen de scherpe stijging van 100 voet bomen. Welk type je groeit, zal de boom profiteren van de rijke zure bodem en de bescherming van zijn wortels. Omdat de magnolia's oppervlak wortels zijn gevoelig voor verstoring, ze zijn een goede kandidaat voor containers, op voorwaarde dat zij de juiste zorg krijgen. De bloemen van de soort variëren in kleur en uiterlijk, maar zijn meestal geurig. Een goede verzorging van een container geteelde boom vereist een speciale behandeling van water en voedingsstoffen.

Wat je nodig hebt

 • Container of plantenbak

  Potgrond

  Compost

  Meststoffen (slow release)

  isolatie wrap

  Snoeischaar

Selecteer een pot die voldoende de wortels van de boom kan bevatten, zodat ze wat extra ruimte. Denk aan de uiteindelijke hoogte van de magnolia. Sweetbay magnolia kan oplopen tot 30 voet, terwijl de zuidelijke magnolia 80 voet kan bereiken. Hun volledige en maximum levensduur bereikt, kleine bomen hebben een plantenbak met 4 voet bij 4 voet bij 4 voet (64 kubieke voet) van de ruimte, maar ze kunnen worden beperkt tot een kortere lengte met de juiste zorg.

Zorgen voor een rijk, goed drainerende potgrond dat is enigszins zuur. Het moet voldoende water houden capaciteit en zorg voor voldoende voedingsstoffen voor de boom om te groeien. Wijzigen met compost bepaalde nutriënten aan de bodem. Een Azalea en Camellia potgrond, dat is zuur, is ideaal voor de teelt van magnolia's.

Plaats de boom in een beschermde, zonnige locatie. Halfschaduw is ook geschikt, vooral in warme klimaten.

Bemesten minstens één keer per jaar, met behulp van een slow-release zure of magnoliaboom kunstmest.

Bescherm de wortels van de winter koude door het plaatsen van de boom op een locatie die beschermd is tegen wind en kou. Indien nodig, isoleren de potten met boom wrap. Grotere potten met meer bodem hebben de neiging om de bomen beter tegen de kou als gevolg van de isolerende eigenschappen van de bodem te beschermen.

Snoei de luifel met boom scharen om de verspreiding en groei te controleren. Je zou ook de wortels bezuinigen tot 1/3 van hun lengte. Bekend als wortelsnoei Dit is een algemene methode voor het regelen van de grootte van containers gekweekte bomen.

Transplantatie van een grote container zodra de wortels geworden pot gebonden. Als vernauwd gelaten, zou de boom ernstig worden beschadigd. Wortelsnoei is gunstig en kon de groei te stimuleren indien voor het transplanteren gedaan.

Hints

Sommige van de beste magnolia soorten voor de teelt in potten zijn zuidelijke magnolia, Ann magnolia, Galaxy magnolia, schotel magnolia en ster magnolia.

Magnolia wortels zijn vatbaar voor bevriezing in de winter en lijden aan droge warmte in de zomer de bovengrondse blootstelling. Goed geïsoleerde potten en zorgvuldige aandacht voor extreme weersomstandigheden zijn nodig om deze problemen te voorkomen.

Share This Post