Index / Tuin / Hoe te Konijnen Repel

Share This Post

Tuin

Hoe te Konijnen Repel

Konijnen kunnen schattig en onschuldig uit, maar ze kunnen aanzienlijke schade in het landschap veroorzaken. Zo kan konijnen graven bloembollen, kauwen de aanbesteding schors van jonge struiken en bomen, en zet een plantaardige bed in een all-you-can

AdvertisementKonijnen kunnen schattig en onschuldig uit, maar ze kunnen aanzienlijke schade in het landschap veroorzaken. Zo kan konijnen graven bloembollen, kauwen de aanbesteding schors van jonge struiken en bomen, en zet een plantaardige bed in een all-you-can-eat buffet. In plaats van het vangen of vergiftiging konijnen, verdedigen elke achtertuin met een veilige, volledig natuurlijke konijn middel.

Kruiden remedie

De penetrante geur en sterke smaak van verschillende kruiden kunnen konijnen af ​​te schrikken van snacking op tuinplanten. Twee voorbeelden zijn knoflook, gevonden in veel commercieel bereid konijn insectenwerende middelen, en kruidige chilipoeder. In plaats van het kopen van een commercieel product, maak je eigen thuis en combineer het afstotende kracht van zowel knoflook en pepers. Crush vijf teentjes verse knoflook en plaats de kruidnagels in een glazen pot. Strooi in een eetlepel hete chilipoeder, zoals gedroogde cayennepeper poeder. Precies zoveel water aan het mengsel bedekken en laat de oplossing zitten gedurende minimaal 24 uur. Zeef het water in een spuitfles, voeg ongeveer een kwart van het water uit de kraan, en spritz de oplossing op uw planten.

Knoflook (Allium sativum) is zo krachtig dat het ook konijnen misschien afschrikken wanneer het is gegroeid in de achtertuin. Denk aan het planten van knoflook op de randen van bloemen en groenten bedden. Dit kruid gedijt in volle zon locaties in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 3 tot 8.

scented Belemmeringen

Konijnen zijn gevoelig voor verschillende geuren. Maak deze gevoeligheid werk tegen hen om de konijnen af te weren uit de tuin. Het menselijke haar en hondenhaar zijn met succes gebruikt om konijnen, reeën en ander ongedierte af te schrikken. Plaats twee handenvol haar in een netje en hang het op een hek of opschorten van een laaghangende boomtak. Vervang het haar elke maand als de geur zal geleidelijk slijten.

De geur van zeep kan ook planten te verdedigen tegen konijnen. Bind een stuk van de tuin touw rond een stuk zeep en hang het uit struiken, groenteplanten en andere vegetatie wordt gekauwd door konijnen. Vervang zeep bars maandelijks.

Vodden gedrenkt in ammoniak af te weren ook konijnen als de vodden langs konijn paden en andere gebieden die konijnen frequent worden geplaatst. Echter, draag handschoenen bij het hanteren van ammoniak als het kan de huid verbranden. Bovendien hebben sommige tuinders gebruik maken van de sterke geur afkomstig van mottenballen om konijnen te verdrijven. De Nationale Gardening Association stelt voor het vermijden van deze methode als de chemische stoffen in de mottenballen schadelijk kunnen zijn voor planten en kan ook gif huisdieren, wilde dieren en kinderen.

roofdier Instincts

Konijnen rang in de buurt van de bodem van de voedselketen. Zo is de loutere hint van roofdieren of een paar aanwijzingen dat andere kleine dieren suggereren zijn gestorven in het gebied is vaak genoeg om hen te ver weg van de tuin te houden.

Urine van vossen, wolven en andere roofdieren is te vinden in veel commerciële konijn insectenwerende middelen. Het bereiken van een vergelijkbaar effect gebruikte kattenbakvulling vanaf uw eigen kat of de kat van een buur of vriend. Bestrooi het gebruikt strooisel rond de randen van de tuin. Als alternatief, de geur van bloed verhoogt ook instinctieve angst bij konijnen. Gebruik gedroogde bloedmaaltijd uit een tuin winkel of kinderdagverblijf, toe te passen op een soortgelijke wijze als de gebruikte kattenbakvulling.

bangmakerij

Onverwachte bewegingen of harde geluiden kunnen konijnen die het hebben gemaakt langs elke andere tegenmaatregelen die u hebt toegepast op de tuin af te weren. Installeer bijvoorbeeld motion-geactiveerde sprinklers die aan te zetten en schiet waterstralen bij een konijn beweegt in de buurt. Of, rechtop berichten elke 6 voeten rond de grens van de tuin en stropdas 2-inch breed, 12-inch-lange stroken reflecterende Mylar tape. De fladderende lawaai en de lichtflitsen wanneer de band beweegt in de wind zal konijnen, herten, vogels en ander ongedierte bang te maken. Met beide opties, verplaatst u de locatie van de sprinklers of het Mylar-bevestigd palen om de paar weken, zodat de konijnen niet wennen aan hun aanwezigheid in één plek.

Share This Post