Index / Bedrijf / Hoe te implementeren LMS Systems succesvol

Share This Post

Bedrijf

Hoe te implementeren LMS Systems succesvol

Nu dat uw bedrijf een learning management systeem heeft gekozen, moet het implementatieplan een aantal belangrijke onderdelen in de plaats hebben. Zelfs kleine systemen verdienen voorzichtigheid en aandacht tijdens de uitvoering. De grootste gebieden

AdvertisementNu dat uw bedrijf een learning management systeem heeft gekozen, moet het implementatieplan een aantal belangrijke onderdelen in de plaats hebben. Zelfs kleine systemen verdienen voorzichtigheid en aandacht tijdens de uitvoering. De grootste gebieden van het uitvoeringsplan zijn teams, de business rules en het bedrijfsbeleid.

Teams

Wijs de juiste leden van de business team aan het project. Dit team zal de business rules te bepalen en omgaan met de algemene beslissingen voor de LMS-programma. Governance teams of focusgroepen kunnen helpen bij het sturen van de richting van het programma, maar de business team is het definitieve besluit punt.

Werken met de IT-groep om de juiste leden van het technische team vast te zetten aan het project. Dit team behandelt alle aspecten van de uitvoering van de informatietechnologie perspectief. Het zal met de leverancier rechtstreeks een soepele operaties en beschikbaarheid van het systeem.

Kies de gewenste ondersteuning beschikbaar na de implementatie en uitrol. Dit team zal communiceren met de gebruikers van de LMS te ondersteunen met technische vragen en problemen oplossen bieden. Een deel van de beslissing is of je ondersteuning zal voorzien van in-house, of gebruik maken van een externe leverancier van het bedrijf.

Business Rules

Bepaal de domeinstructuur van het LMS installatie te configureren. Dit kan mogelijk een moeilijke stap. Alle teams moeten worden betrokken bij deze discussie. Het domein structuur bepaalt wie toegang heeft tot de inhoud binnen de LMS. Naast het domein, kunnen andere filters bestaan ​​die worden gebruikt door het systeem te beperken of inhoud toe aan bepaalde gebruikers.

Bepalen of het LMS beschikbaar moeten worden uitsluitend op het intranet ook op het internet gemaakt, of. Onthoud dat als de inhoud op een aparte server kan worden beperkt tot het intranet, zelfs als de gebruiker toegang van het internet. Overweeg overleg met uw informatie beveiligingspersoneel als u besluit om toegang vanaf het internet mogelijk te maken. Ze kunnen werken met uw technische team en verkoper aan de meest veilige configuratie te garanderen.

Plan een reeks bijeenkomsten om te werken met de teams om de business rules van uw LMS te bepalen. Business rules zijn opties die worden gekozen tijdens de eerste installatie van uw LMS. De verkoper is een belangrijk lid van deze vergaderingen en moet het proces te rijden. De leverancier moet bespreken welke beslissingen niet kan worden gewijzigd nadat de installatie is voltooid. Deze moeten serieus worden bekeken, omdat het invloed bepaalde handelingen van het systeem.

Zakelijk beleid

Leid een ontmoeting met de teams van de steunconstructie na de uitvoering besproken. Vele opties beschikbaar voor ondersteuning. Een optie is in-house ondersteuning door het creëren of gebruik te maken van een bestaande groep te vragen en kwesties te behandelen. Uw bedrijf kan ook besluiten om de steun aan een leverancier uit te besteden. Service- level agreements moeten worden besproken en gedocumenteerd. De service-level agreement beschrijft de responstijd en de resolutie kwaliteit die gebruikers kunnen verwachten van hun ondersteunend personeel. Het is een kwaliteitscontrole maatregel.

Maak de zakelijke beleid dat het gebruik en de ondersteuning van de LMS zal regeren. Meerdere gebieden vereisen beleid. Bij het maken van beleid, is het noodzakelijk om de business rules in het achterhoofd te houden. De business rules invloed op de functionaliteit van het LMS. Het hele team zou moeten overwegen het nemen van verantwoordelijkheid voor een deel van het beleid.

Content management beleid onder meer de naamgeving te gebruiken, evenals de versie proces bij een cursus aanzienlijk verandert. Certificaten moeten ook worden gegeven veel aandacht. Ze vereisen richtsnoeren voor de opzet en uitvoering processen.

Protocol beleid zal zowel interne als externe educatieve ontwerpers (degenen die web-based training te maken) te begeleiden op de instellingen die moeten worden gebruikt voor hun cursussen. Uw leverancier kan inzicht in best practices en wat heeft met succes geïntegreerd met het systeem.

Compileer alle gedefinieerde beleid en distribueren naar alle teamleden. herzien dit beleid met team ondersteuning zorgvuldig te zorgen dat ze niet strijdig zijn met andere beleidsterreinen of business rules.

Uitrollen

Schedule gebruiker acceptatie testen voor alle mensen in het systeem, met inbegrip van beheerders, eindgebruikers en managers. Een help-desk moet worden opgezet om gebruikers te helpen tijdens de testperiode. Elke deelnemer moet eventuele problemen of gebruiksvriendelijkheid feedback te documenteren.

Herzien en het oplossen van elk van de problemen gemeld tijdens de gebruiker acceptatie testen. Het technische team moet eventuele problemen die aanvullende besluiten om het bedrijf team nodig melden.

Maak een marketing en roll-out plan. Rol het LMS zodra het support team is op zijn plaats.

Hints

Het beveiligen van leiderschap ondersteuning is een belangrijk onderdeel van een succesvolle implementatie. Indien mogelijk, zet een bedrijf sponsor - een leider die een kampioen voor het project zal zijn.

Het maken van aanpassingen aan uw LMS kan een kostbare beslissing. ontwikkelingskosten worden gemaakt in het begin en elke keer dat de LMS wordt bijgewerkt of een patch toegepast. Bovendien, de gebruiker acceptatie testen wordt ingewikkelder.

Share This Post