Index / Bedrijf / Hoe te identificeren uw doelgroep

Share This Post

Bedrijf

Hoe te identificeren uw doelgroep

De oprichting van een kwaliteitsproduct is niet genoeg om uw bedrijf kluis naar de top van uw branche. U moet uw doelgroep te identificeren, of het nu een specifieke geografische locatie of een bepaalde leeftijdsgroep geïnteresseerd in uw producten.

AdvertisementDe oprichting van een kwaliteitsproduct is niet genoeg om uw bedrijf kluis naar de top van uw branche. U moet uw doelgroep te identificeren, of het nu een specifieke geografische locatie of een bepaalde leeftijdsgroep geïnteresseerd in uw producten. Wanneer u uw doelgroep te identificeren, je minimaliseren verspilde middelen en het ontwikkelen van een klantenbestand dat uw bedrijf kan houden voor de komende jaren.

Vind de juiste klanten voor uw bedrijf

Maak gebruik van focusgroepen om te bepalen welke demografische groepen en markten uw producten aantrekkelijk. Een focusgroep is in wezen een interview tussen een lid van uw bedrijf en 6-12 gemiddelde consument over de kwaliteit van uw producten en diensten. Geef je mening over typische focusgroep vragen en activiteiten op websites als Gratis Beheer Library (zie bronnen hieronder).

Reizen naar concurrerende winkels en bedrijven om een ​​aantal voorlopige marktonderzoek te doen. Je moet een bepaalde oogje houden op de soorten producten die consumenten geïnteresseerd zijn in. Deze goedkope vorm van marktonderzoek helpt u bepalen waar marketinginspanningen en demografische groepen te ontmoeten in het echte leven.

Richt uw eerste marketing inspanningen op een verscheidenheid van de consument door het gebruik van guerrilla marketing. Guerrilla marketing inspanningen omvatten straat teams dat het bewustzijn van een bepaald bedrijf en impromptu evenementen te verhogen in de openbare ruimtes met uw producten. U kunt bepalen welke markten uw reclame meest aantrekkelijk vinden, terwijl het ontwikkelen van nieuwe markten door middel van deze innovatieve marketing tool.

Stuur online enquêtes in het verleden klanten om hun tevredenheid te meten met uw dienst. Je moet ook optionele demografische vragen zoals leeftijd, inkomen en beroep ter bevordering van inzicht in welke markten het meest succesvol te krijgen.

Praat met vrienden, familie en collega's in verschillende demografische groepen over uw producten. Deze informele marktonderzoek moet een openhartige discussie over waarom uw product niet in bepaalde markten te leveren terwijl je groepen die niet worden bereikt met uw reclame te identificeren.

Evalueren en bepalen hoe uw product zal groeien met uw doelmarkten en demografische groepen in de komende jaren. U moet bespreken of uw product is in een verscheidenheid van leeftijdsgroepen van toepassing. Het resultaat van deze discussie moet een beslissing over de vraag of uw product moet worden uitgebreid om meer consumenten te helpen of versmald om nieuwe klanten te beveiligen in een specifieke markt.

Hints

Flexibel blijven in je aanpak van targeting van uw bedrijf ideale markt. Consumenten worden vaak geplaatst in algemene categorieën zoals leeftijd, geslacht en inkomensniveau, maar mensen vallen in veel smaller velden. Je moet streven naar niche marketing en verkoop met het oog op de loyaliteit van klanten over het hoofd gezien door andere bedrijven te cultiveren.

Share This Post