Index / Huis / Hoe te identificeren Majolica

Share This Post

Huis

Hoe te identificeren Majolica

De levendige, geglazuurd aardewerk bekend als majolica werd voor het eerst ingericht met foto's populair in de Renaissance - leeuwen, mythologische beesten en rammen - en met fruit - groenten, bladeren, vogels en schelpen. Het duurde niet lang voor A

AdvertisementDe levendige, geglazuurd aardewerk bekend als majolica werd voor het eerst ingericht met foto's populair in de Renaissance - leeuwen, mythologische beesten en rammen - en met fruit - groenten, bladeren, vogels en schelpen. Het duurde niet lang voor Aziatische exotische motieven - bamboe, olifanten, apen - om pop-up, en, 1849-1900, het gewone volk van het Victoriaanse Engeland gevulde hun salons en breakfronts met de heldere aardewerk. Huidige verzamelaars hebben opgedreven prijzen voor originele majolica, en het is wederom hoge stijl.

Het maken van Majolica

Majolica werd ontworpen om relatief goedkoop worden vervaardigd, en charmant en leuk te worden. Klei stevig gevormd in een mal, afgevuurd biscuit fase bekleed met tin of lood glazuur, overschilderbaar met het ontwerp in gekleurd metaaloxide glazuren en vervolgens gebakken weer. Het resultaat was een heldere, glanzende, dekkend glazen werper, theeservies, planter, dierlijk cijfer, schotel, schotel of urn. Stukken waren meestal identiek, als gevolg van de fabriek-stijl mal productie, maar gevarieerd omdat de glazuren werden met de hand aangebracht met verschillende graden van vaardigheid.

De Allure van Whimsy

De levendige kleuren van het aardewerk niet vervagen, maar ze kunnen iets rage in de tijd. Een visschotel gedetailleerde vis op een bedje van zeewier, waaierde rond een centrale dipbeker, is net zo boeiend als vandaag was het in de 19e eeuw. Pitchers ontworpen om te kijken alsof ze werden gemaakt van bamboe stengels, korenaren, zonnebloemen of blad clusters en bloesems opgefleurd een ontbijt of lunch tafel. Leaf ontwerpen waren een hele categorie van majolica: Platen vorm begonia bladeren vloog uit de schappen. Grillige onderwerpen maakte elke acquisitie een gesprek stuk en inspireerde een Victoriaans verzamelen razernij.

Tekenen van Echtheid

Majolica is aardewerk, zachter en kwetsbaarder dan porselein, en de originele stukken waren solide mallen zonder holle handvaten - de decoraties en figuren maakten deel uit van de mal, niet toegevoegd op. Glazuren zijn rijk, vrolijk en lood- of tin-gebaseerde en individuele fabrikanten vast aan hun eigen palet van glazuren. Paraplu stands, kandelaars, vleesschotels en boerderij-pig tabak houders hebben allemaal een luchtige, humoristische karakter. Bottoms kan glazuur-gedekt uit dompelen, maar veel oudere stukken hebben ongeglazuurde bodems, voeten en tafel ringen. Marks om te zoeken naar onder meer Minton, Wedgwood, Joseph Holdcroft, George Jones en Wooster Royal Porcelain, onder andere Britse fabrikanten. American majolica producenten opgenomen Griffin, Smith & Hill - gemarkeerd GSH of Etruskische - en Chesapeake Pottery.

spotting Fakes

Today's majolica-stijl van aardewerk is goedkoop geproduceerd in Azië, in kleuren en vormen die de klassieke stukken na te bootsen. Je zou kunnen genieten van een koddig en kleurrijke koopje vaas of geglazuurde dier, maar je moet niet misleiden door te denken dat je het opscheppen van een antieke koopje. Kenmerken van de hedendaagse reproductie majolica aardewerk omvatten vormen die niet zo fijn gedetailleerd als het vroege werk kunnen zijn; opzichtige kleuren - de originelen zijn glanzend en rijk, niet luid en koperachtige; een afwezigheid van merktekens - niet definitief omdat niet alle antieke majolica is gemarkeerd; slordig schilderen met infusen en vage lijnen. Goedkopere moderne majolica kan een levendig, leuke toevoeging aan uw interieur te maken; maar moet u een niet-vintage, authentieke goedkope prijs voor te betalen.

Share This Post