Index / Cars / Hoe te identificeren 305 & 350 Motoren

Share This Post

Cars

Hoe te identificeren 305 & 350 Motoren

Chevrolet 305 en 350 kubieke-inch motoren zijn vrijwel identiek, alleen verschillen in de cilinder boring. Om Chevrolet small-block V-8 motor te identificeren, moet de motor ID-nummer worden gekoppeld aan een bedrijf van de suffix codes, die de detai

AdvertisementChevrolet 305 en 350 kubieke-inch motoren zijn vrijwel identiek, alleen verschillen in de cilinder boring. Om Chevrolet small-block V-8 motor te identificeren, moet de motor ID-nummer worden gekoppeld aan een bedrijf van de suffix codes, die de details van de motor identificeert in kwestie, inclusief originele toepassing, paardenkracht, bouwjaar en technische specificaties. Visuele methoden van identificatie, met inbegrip van labels en etiketten op de motor of in de motorruimte, bestaan. Echter, deze labels zijn afgesleten of aanpassingen kunnen zijn gedaan om de motor, waardoor de labels nutteloos voor positieve motor identificatie.

Wat je nodig hebt

Een Chevrolet motor ID-nummer notering

Kijk voor de motor ID-nummer. Volgens Year One's Chevrolet Engine Identification pagina, small-block Chevrolet motor ID-nummers zijn aan de linkerkant (passagier) kant van het motorblok, naar voren, onder de cilinderkop en in de buurt van de dynamo. Losmaken of verwijderen van de dynamo kan nodig zijn om het nummer op.

Ontcijfer het ID-nummer prefix. Het ID gestempeld op het blok bestaat uit ten minste acht posities. Volgens de Nasty Z28 site, het voorvoegsel deel begint met een letter gevolgd door vier cijfers die de maand en de dag van de fabricage. In de brief geeft de motor fabriek. De datum "0225" vertaalt als 25 februari.

Identificeer het achtervoegsel deel van het ID-nummer. Nasty Z28 identificeert de suffix gedeelte als de laatste drie letters van de motor ID-nummer. Volledige identificatie informatie wordt verstrekt wanneer afgestemd op de suffix identificatie charts te vinden op Nasty Z28s website.

Hints

Passend bij de suffix gedeelte van de motor ID-nummer correct identificeert de motor als een 305 of 350 kubieke-inch. Als een boring meting dient te worden genomen, Popular Hot Rodding identificeert de 305S kleine boring bij 3,736 inch. Zowel de 305 en 350 hebben dezelfde 3,48 inch beroerte.

Share This Post