Index / Gezondheid / Hoe te Hydrocolloïd Dressing gebruiken

Share This Post

Gezondheid

Hoe te Hydrocolloïd Dressing gebruiken

Hydrocolloïd dressings zijn bandages of wond covers die een gelvormend middel bevatten, zoals gelatine. De gel middelen worden meestal gecombineerd met een polyurethaan schuim of film naar een waterdichte, bacteriën-proof en zuurstof-proof barrière t

AdvertisementHydrocolloïd dressings zijn bandages of wond covers die een gelvormend middel bevatten, zoals gelatine. De gel middelen worden meestal gecombineerd met een polyurethaan schuim of film naar een waterdichte, bacteriën-proof en zuurstof-proof barrière te creëren. Hydrocolloïd dressings zijn een populaire wondverband in ziekenhuizen en artsen 'kantoren, omdat de verbanden houden aan nat en droog wonden. Populaire merken van hydrocolloïde dressings omvatten RepliCare, Tegasorb en Duoderm. Hydrocolloïd komen in bladen, gels en poeders, hoewel een hydrocolloïd plaat moet op een gel of poeder worden geplaatst.

Wat je nodig hebt

Hydrocolloïd gel Hydrocolloïd poeder Hydrocolloid sheet

Reinig de wond. De wond moet worden schoongemaakt met een zachte nevel van warm water en wrijven alcohol of antibacteriële zeep, indien aanbevolen door een arts of verpleegkundige.

Plaats uw hand of een warm kompres op de wond. Hydrocolloïd hechten beste bij kamertemperatuur, zodat de wond zo dicht mogelijk bij kamertemperatuur mogelijk zonder dat bacteriën in de wond dient.

Breng de gel of poeder, indien nodig. Desgewenst kan een hydrocolloïde gel of poeder bovenop het hydrocolloïd gevoegd tot een sterkere barrière tussen het blad en de wond mogelijk. Gels en poeders zijn vooral nuttig als wond vulstoffen, als de wond is hol of dips onder de huid niveau. Een kleine hoeveelheid gel hydrocolloïd kan worden geperst uit de buis en direct op de wond, waarbij het poeder moet worden gemengd met water voor het aanbrengen op de wond. Toepassen enkele druppels water en meng met een steriel instrument tot het mengsel een tandpasta-achtige consistentie.

Breng het hydrocolloïd vel via gel of poeder, indien gebruikt. Hydrocolloïd platen kunnen gesneden hechten aan specifieke wondgebieden zoals hakken of vingers of de plaat kan worden gelaten zoals het is voor grotere wonden, zoals op armen of benen. Verwijder de vulling van het steriele papier eromheen en langzaam, dragen steriele handschoenen, houdt elke zijde van het vel. De plaat zal niet vasthouden aan handschoenen of andere koele oppervlakken. Raak de hydrocolloïd vel met je blote handen of andere huid, terwijl de toepassing om deze te plakken. De dressing zal vasthouden zonder water en als je lichaamstemperatuur stijgt, zal het blad zich aan het getroffen gebied.

Verander de dressing om de drie tot vijf dagen. U kunt vertellen dat de dressing moet worden veranderd wanneer het hydrocolloïd plaat begint te schillen rond de zijkanten van de wond, een barrière vuil vormen rond het verband, of bloed kan worden gezien glurend door de hydrocolloïd plaat. Was de wond weer voor het aanbrengen van een nieuwe hydrocolloïd dressing.

Hints

Hydrocolloïd verbanden kunnen worden gekocht bij uw lokale drogisterij of medische aanbod op te slaan.

Als u een ernstige verwonding die niet stoppen met bloeden, naar de dokter gaan.

Share This Post