Index / Huisdieren / Hoe te houden zebravinken Van Vechten

Share This Post

Huisdieren

Hoe te houden zebravinken Van Vechten

Zebravinken zijn klein gras vinken gevonden in heel Australië. Ze zijn over het algemeen licht grijs op hun hoofd, nek en rug, terwijl hun vleugels zijn donker fawn grijs en hun staarten zijn zwart en wit. Zowel mannelijke als vrouwelijke zebravinken

AdvertisementZebravinken zijn klein gras vinken gevonden in heel Australië. Ze zijn over het algemeen licht grijs op hun hoofd, nek en rug, terwijl hun vleugels zijn donker fawn grijs en hun staarten zijn zwart en wit. Zowel mannelijke als vrouwelijke zebravinken hebben bruine ogen en bruin "tranen" onder elk oog. Hun snavels en poten zijn oranje en hun magen zijn wit. Net als veel andere dieren, zebravinken zijn territoriale en te veel mannelijke vinken of paren van vinken in een kooi kan leiden tot gevechten, wat een verlies van veren onder andere verwondingen veroorzaakt. Begrijpen hoe veel vinken in een kooi te zetten zal helpen dit te voorkomen.

Wat je nodig hebt

Kralensnoer (optioneel)

Kleine plastic bal (optioneel)

Plaats speelgoed in de kooi, zoals een kralenketting opknoping vanaf de bovenkant van de kooi of een plastic bal op de vloer van de kooi. Terwijl zebravinken niet spelen met speelgoed zo veel als parkieten, is het toch belangrijk om hen iets te doen, die zal helpen gevechten te voorkomen te geven. Experimenteer met een paar verschillende speeltjes uit te vinden wat je wilt vinken.

Plaats meer zebravink hennen dan hanen in dezelfde kooi als u de kooi om meerdere zebravinken huisvesten. Hiermee wordt voorkomen dat mannelijke vinken uit vechten voor dominantie.

Plaats knijpen wasknijpers op de zitstokken ongeveer 6 inch uit elkaar. Dit zal de hoeveelheid van het duwen van een bullebak vink kan toebrengen aan de anderen te beperken.

Houd een paar (mannelijk en vrouwelijk) vinken per kooi. Zebravinken hebben een hiërarchische samenleving, zoals veel diersoorten te doen, en twee of meer paren in een kooi zal leiden tot de paren strijden voor de hoogste positie, die niet fokken zal aanmoedigen en kan de vogels verwonden. Het houden van een paar van de vinken in één kooi is misschien wel de beste methode voor het voorkomen van vechten, volgens zbirds.com.

Hints

Houd zo veel nestkasten in de kooi als je paren van vinken te hebben.

Plaats zitstokken op verschillende hoogtes hele kooi.

Gebruik anti-mijt spray om vinken bijten op de mijten en loskomen van hun veren te houden.

Een groot kooi van 20 bij 20 bij 60 inch is de minimale grootte kooi voor drie paren van vinken.

Share This Post