Index / Cars / Hoe te herstellen van de "Check Engine" Licht op een 2001 Grand Marquis

Share This Post

Cars

Hoe te herstellen van de "Check Engine" Licht op een 2001 Grand Marquis

De 2001 Mercury Grand Marquis maakt gebruik van een aandrijflijn besturingsmodule te bewaken en de motor en de transmissie te controleren. Wanneer de module een storing in een van de sensoren op het aandrijfaggregaat detecteert, genereert het een dia

Advertisement

De 2001 Mercury Grand Marquis maakt gebruik van een aandrijflijn besturingsmodule te bewaken en de motor en de transmissie te controleren. Wanneer de module een storing in een van de sensoren op het aandrijfaggregaat detecteert, genereert het een diagnostische code. Zodra een code is opgeslagen, de "Check Engine" lampje gaat branden om u te adviseren van de storing. Na het ophalen van de codes, het oplossen van problemen en het herstellen van de fout, dan kunt u het licht te resetten. Als je de fundamenten van autoreparatie begrijpt, kunt u deze taak in ongeveer 20 minuten.

Wat je nodig hebt

scanner

Zit in het stuurprogramma van de Grand Marquis de stoel met de scantool. Steek datalink kabel van de scanner is in diagnostische poort van de Mercury's. De multi-pins poort is een zwarte, rechthoekige verbinding onder kant van het dashboard van de bestuurder; het lijkt op een computer monitor poort.

Draai de Grand Marquis de ontsteking cilinder naar de "Run" positie. Volg de gebruiksaanwijzing van uw scanner om een ​​snelle test op de aandrijflijn besturingsmodule draaien. Bij de meeste scan gereedschappen, deze bestaat uit het volgen van een serie aanwijzingen op de display van het gereedschap, die u navigeren met de interface knoppen op het gereedschap.

Wissen van de diagnostische foutcodes wanneer u wordt gevraagd om dit te doen door uw scanner. De meeste scan gereedschappen zal je een prompt dat zoiets leest geven "Clear codes: Ja of Nee," en je kunt "Yes" te selecteren met de interface knoppen.

Voltooi de snelle test volgens de instructies van uw scanner's. Koppel de scanner de datalink kabel van diagnostische poort van de Grand Marquis's met de hand. Schakel de Mercury uit.

Hints

de computer opnieuw instellen zonder het oplossen van problemen en het herstellen van de fout zal het probleem niet oplossen, en in sommige gevallen kan het zelfs uw Grand Marquis de aandrijflijn beschadigen. Hebben altijd controleren motor storingen diagnoses en gerepareerd door een gekwalificeerde technicus.

Share This Post