Index / tech / Hoe te herstellen Metadata

Share This Post

tech

Hoe te herstellen Metadata

Metadata is vergelijkbaar met het catalogiseren systeem dat in bibliotheken, musea en archieven. Het bevat informatie waarmee de computer om het te vinden op de harde schijf-systeem, of voor een zoekmachine om het te vinden op het web. Zonder de meta

AdvertisementMetadata is vergelijkbaar met het catalogiseren systeem dat in bibliotheken, musea en archieven. Het bevat informatie waarmee de computer om het te vinden op de harde schijf-systeem, of voor een zoekmachine om het te vinden op het web. Zonder de metadata, kan de computer het document of de website niet vinden, en het wordt "verloren."

Wat je nodig hebt

Metadata recovery software

Herstellende Metadata uit een document of bestand

Verkrijgen van metadata recovery software, hetzij online of op een retailers zoals Fry's Electronics of Staples. Er zijn vele versies beschikbaar, zoals R-Studio, Undeleter, Recover My Files en PandoraRecovery 2.0. Daarnaast worden programma's als PC Inspector Smart Recovery 4.5 en Mp3tag2.3 speciaal gericht op herstel van de mediabestanden.

Voer een back-up van uw systeem voordat u het geselecteerde programma op uw computer. U kunt dit doen door middel van software al op uw computer, zoals Windows Complete PC Back-up of online op websites zoals Carbonite, Mosy en terugzetten. Dit biedt u ook een andere manier om uw metadata moet worden verloren in de toekomst terug te vorderen.

Installeer uw geselecteerde software op uw computer. Na de installatie, start het programma en volg de aanwijzingen om uw bestanden te herstellen.

Herstellende Metadata voor jouw website

Controleer uw website metadata om te verzekeren dat de belangrijkste vier elementen bevat: titel, auteur, beschrijving en sleutelwoorden. Om uw website te herstellen, moet u al deze elementen in de metadata.

Maak een computerprogramma met de ontbrekende informatie, als je een computer programmeur of een HTML-schrijver. Er zijn vele boeken over het onderwerp.

Verkrijgen en installeren van een software programma dat metadata voor uw website te creƫren. De Colorado Plateau Metadata Resources website heeft een uitgebreide lijst met beschikbare programma's.

Hints

Tech-savvy gebruikers kunnen metadata herstellen door het uitschakelen van het volume en op zoek naar de UUID. Zodra je het te vinden, kunt u gewoon de ontbrekende informatie toe te voegen aan de gedeeltelijke metadata, zodat de computer weer het bestand kan vinden.

Als je een beginner, probeer dan niet om dit te doen op uw eigen. U kunt vernietigen of corrupte extra bestanden. Zoek professionele hulp.

Share This Post