Index / tech / Hoe te gebruiken VLC te streamen buiten mijn netwerk

Share This Post

tech

Hoe te gebruiken VLC te streamen buiten mijn netwerk

U kunt VLC gebruiken om media naar andere computers te streamen op je lokale netwerk of via het internet. Alleen computers op uw lokale netwerk kunt aansluiten op uw VLC stroom standaard, maar u kunt toestaan ​​computers om verbinding te maken van he

Advertisement

U kunt VLC gebruiken om media naar andere computers te streamen op je lokale netwerk of via het internet. Alleen computers op uw lokale netwerk kunt aansluiten op uw VLC stroom standaard, maar u kunt toestaan ​​computers om verbinding te maken van het internet door het doorsturen van de noodzakelijke poort van uw router. U kunt VLC gebruiken om videobestanden, muziek en media streamen vanaf schijven, webcams en andere opname-apparaten. U kunt zelfs streamen van een live video van uw bureaublad.

Lancering VLC, klikt u op het menu Media en selecteer Streaming. Het venster Open media verschijnt.

Selecteer het medium dat u wilt streamen. Selecteer bijvoorbeeld de lokale media bestanden door te klikken op de knop 'Toevoegen' op het tabblad Bestand, selecteer een schijf door te klikken op de tab Schijf en de schijf te selecteren en te rijden, of selecteer een opname-apparaat door te klikken op de tab Capture Device en het selecteren van een webcam of het selecteren van Desktop op uw bureaublad uit de doos Capture Mode uitgezonden. U kunt ook een netwerk stroom opnieuw uitzenden door te klikken op het tabblad Netwerk en het typen van het adres van de stream.

Klik op de "Stream" knop. Het venster Stroom Output verschijnt.

Klik op de optie voor bestemmingen in het venster Stroom Output om uw streaming protocol te selecteren.

Klik op de Stroom Output drop-down box, selecteert u HTTP en klik op "Add". U kunt ook een andere streaming protocol te selecteren.

Let op de poort die verschijnt in het vak Port nadat u uw streaming protocol te selecteren. Bijvoorbeeld, HTTP-streaming maakt gebruik van poort 8080. U kunt hier ook een aangepaste poort.

Open uw router administratie-interface door het intikken van het adres in uw webbrowser adresbalk en op Common router adressen bevatten 192.168.0.1 en 192.168.1.1 "Enter."; Controleer de documentatie van uw router voor het exacte adres.

Log in op uw router administratie interface met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router. Als u geen wachtwoord hebt ingesteld, controleer dan de documentatie van uw router voor de standaard gebruikersnaam en wachtwoord. Gemeenschappelijke standaard combinaties bevatten "admin" omdat zowel de gebruikersnaam en het wachtwoord "admin" als gebruikersnaam met een blanco wachtwoord, en een lege gebruikersnaam met "admin" als wachtwoord.

Zoek de Port Forwarding, Virtual Server of gelijknamige pagina in de configuratie-interface van uw router. Controleer de documentatie van de naam van de exacte pagina die u nodig hebt.

Maak een port forwarding regel dat TCP poort 8080 doorstuurt naar de lokale computer met VLC. Doorsturen van een andere poort als u een ander protocol geselecteerd. Klik op de "Save" of de knop "Apply" op de pagina na het maken van uw port-forwarding regel.

Klik op de "Stream" knop in Stroom Output venster VLC om streaming te starten. Andere gebruikers kunnen nu verbinding maken met je stream via het internet.

Hints

Andere gebruikers kunnen verbinding maken met uw stroom over het internet met VLC of een andere mediaspeler. Mensen kunnen verbinden met VLC door te klikken op het menu Media, het selecteren van Open Network Stream, het typen van het netwerk stroom adres (in de vorm "http: //IP.Address: 8080") in de Network Protocol doos en klikken Vervang IP "Play". .Address met uw numerieke IP-adres op het internet; kunt u deze informatie over uw router statuspagina te vinden. Je moet ook vervangen http en 8080 als je een andere streaming-protocol dat wordt gebruikt met een ander poortnummer.

Share This Post