Index / Onderwijs / Hoe te GC Response Factors Bereken

Share This Post

Onderwijs

Hoe te GC Response Factors Bereken

Een gaschromatograaf (GC) is een geavanceerd instrument gebruikt voor chemische analyse. Een responsfactor voor een GC eenvoudigweg de verhouding tussen de concentratie van een chemische stof wordt geanalyseerd op de GC (het "analiet") en de res

AdvertisementEen gaschromatograaf (GC) is een geavanceerd instrument gebruikt voor chemische analyse. Een responsfactor voor een GC eenvoudigweg de verhouding tussen de concentratie van een chemische stof wordt geanalyseerd op de GC (het "analiet") en de respons van de GC detector die concentratie analyt. Deze wordt gevonden door het kalibreren van de GC met bekende standaardoplossingen. Zodra een responsfactor voor een bepaalde chemische stof wordt gevonden, kan de concentratie van de stof in toekomstige monsters berekend uit de detector respons op dat monster.

Wat je nodig hebt

grafische rekenmachine

Injecteer een reeks van vijf tot 10 calibratie standaardoplossingen, één voor één, in de GC voor analyse. Deze normen moeten de te analyseren die je nodig hebt om een ​​reactie factor te vinden bevatten, en de concentratie van de stof in de serie moet het bereik waarin u anticiperen op toekomstige monsters zal vallen overspannen. Als voorbeeld, als je nodig hebt om de GC responsfactor voor lood en kunt anticiperen op de monsters niet meer dan 100 ppm lood hebt, je zou kalibratienormen die 10, 30, 50, 70, 90 en 110 ppm lood injecteren.

Noteer de detector voor iedere oplossing (bijvoorbeeld piekhoogte of het gebied tellen). Voer de kalibratiegegevens een grafische calculator als een reeks paren. Elk gegevenspaar bestaat uit de analytconcentratie in de standaardoplossing (de "x" waarde) en de detector respons voor die standaard (de "y" waarde).

Breng een rechte lijn naar de gegevens met behulp van de calculator grafiek functie en het verkrijgen van de vergelijking van de lijn. Aannemende dat een concentratie van nul geeft een detectorresponsie nul (die zij moeten), zal de lijnvergelijking zijn: detectorresponsie = (m) (analytconcentratie), waarbij m de helling van de lijn en is de GC responsfactor voor dat analyt.

Hints

De responsfactor voor dezelfde analyt zal verschillend zijn voor verschillende detectoren.

De respons factor kan na verloop van tijd veranderen, zodat de GC moet worden gekalibreerd en Inspelen factoren bepaald op een regelmatige basis.

Share This Post