Index / Gezondheid / Hoe te eten gezond met gefermenteerde levensmiddelen

Share This Post

Gezondheid

Hoe te eten gezond met gefermenteerde levensmiddelen

Gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten probiotica, en die probiotica bevorderen van een gezonde flora in het lichaam. Traditioneel gefermenteerde levensmiddelen, in tegenstelling tot de moderne conserveringstechnieken, eigenlijk te verhogen in de v

AdvertisementGefermenteerde voedingsmiddelen bevatten probiotica, en die probiotica bevorderen van een gezonde flora in het lichaam. Traditioneel gefermenteerde levensmiddelen, in tegenstelling tot de moderne conserveringstechnieken, eigenlijk te verhogen in de voeding in vergelijking met hun oorspronkelijke staat. Groenten worden bewaard door de lacto gisting, die de natuurlijke suikers en zetmeel omgezet in melkzuur. Eerder culturen gebruikt melkzuurgisting om te helpen houden groenten eetbare zonder bevriezen of inblikken. Nu is er een terugkeer naar deze methoden om gezondheidsredenen, alsmede voor smaak en smaak. Hier ziet u hoe u gezond met gefermenteerde voedsel te eten.

Drink kefir, een gekweekte melkproduct vol van enzymen en micro-organismen die samenwerken om uw gezondheid te verbeteren. Sommige voedingsdeskundigen pleiten drinken alleen kefir en niet gewone melk, opmerkend dat inheemse culturen manieren gevonden om hun melk als kaas, kefir en yoghurt te behouden.

Probeer Kombucha, een gefermenteerde drank gemaakt van zwarte thee en een solide kolonie van micro-organismen die slaat gezoete thee in een gezonde gegiste drank. De suiker wordt gemetaboliseerd in het proces, waardoor het eindprodukt nagenoeg suikervrij. Ruwe organische Kombucha is gecrediteerd met het stoppen van de groei van kanker en het herstel van de vitaliteit en de gezondheid van de zieken.

Eet zuurkool traditioneel gemaakt, dat wil zeggen door middel van een lacto-fermentatieproces. Het mag niet worden verwarmd, blik of op andere wijze behandeld. Ouderwetse zuurkool wordt gemaakt in potten en crocks en mogen gisten in koele temperaturen gedurende enkele weken voor het eten. Het kan worden achtergelaten in een wortel kelder of gekoeld. Sommige culturen zou een kleine hoeveelheid zuurkool behoren bij elke maaltijd om de spijsvertering.

Kijk voor miso, de traditionele Japanse gefermenteerde soja gerecht. Dit is een van de weinige manieren mag soja, die verteerbaar wordt weergegeven alleen door het fermentatieproces eten. Un-gefermenteerde soja worden vermeden.

Probeer andere gefermenteerde groenten, zoals wortelen, augurken, raap en vertoont. Er zijn veel recepten als je geïnteresseerd bent in lacto-vergisten van uw eigen thuis zijn.

Hints

Eet alles met mate! Te veel van alles is een slecht idee.

Eet nooit gefermenteerde voedingsmiddelen die ruikt "off." Als slechte bacteri├źn het voedsel is getreden, kan het de smaak en geur te veranderen, die u waarschuwing zal geven.

Share This Post