Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe te Dichtheid van Sugar Water Bereken

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe te Dichtheid van Sugar Water Bereken

Bereken de dichtheid van een voorwerp of stof door de massa te delen door het volume. Je moet eerst deze waarden te meten, en er zijn bepaalde trucs die u nodig zou kunnen hebben in dienst te nemen, afhankelijk van de aard van de stof u meet. Om de d

AdvertisementBereken de dichtheid van een voorwerp of stof door de massa te delen door het volume. Je moet eerst deze waarden te meten, en er zijn bepaalde trucs die u nodig zou kunnen hebben in dienst te nemen, afhankelijk van de aard van de stof u meet. Om de dichtheid van suiker water te berekenen, bijvoorbeeld, zal je een afgestudeerd cilinder nodig. Om de massa van de vloeistof te meten, heb je een balans nodig. Met die twee nummers, het berekenen van de dichtheid is in een handomdraai.

Wat je nodig hebt

Saldo

Maatcilinder

Rekenmachine

Giet een monster van suiker water in je afgestudeerd cilinder. Noteer het volume van het suikerwater door het lezen van de markering op de zijkant van de cilinder, waar het waterpeil is. Bijvoorbeeld, stel dat je 50 milliliter suiker water.

Meet de massa van uw lege maatcilinder met uw saldo. Bijvoorbeeld, stel dat je afgestudeerd cilinder heeft een massa van 100 gram.

Meet de massa van uw maatcilinder met de suiker water in. Gebruik de balans weer. Stel dat de cilinder met het suikerwater heeft een massa van 153 gram.

Trek de massa van de lege fles uit de massa van de cilinder met de suiker water aan de massa van het suikerwater berekenen. In het voorbeeld zou u aftrekken 100 153-53 gram te krijgen.

Verdeel de massa van het suikerwater door het volume om de dichtheid te bepalen. De berekening van het voorbeeld ziet er als volgt uit:

Dichtheid van suiker water = 53 gram / 50 ml = 1,06 gram per milliliter.

Hints

De dichtheid van het suikerwater zou veranderen als meer suiker werden toegevoegd aan de oplossing.

Share This Post