Index / Huis / Hoe te converteren naar een RGB Paint Chip

Share This Post

Huis

Hoe te converteren naar een RGB Paint Chip

Digitale fotografie brengt ons veel zegeningen. Een hele reeks van problemen zijn verdwenen, maar nieuwe naar voren zijn gekomen. We hoeven niet langer te maken met film, maar nu hebben we te maken met RGB, en een veelvoud aan andere acroniemen. RGB

AdvertisementDigitale fotografie brengt ons veel zegeningen. Een hele reeks van problemen zijn verdwenen, maar nieuwe naar voren zijn gekomen. We hoeven niet langer te maken met film, maar nu hebben we te maken met RGB, en een veelvoud aan andere acroniemen. RGB staat voor rood, groen en blauw, de drie basiskleuren waaruit kleuren getekend dat een digitale camera kan reproduceren. Deze kleur wordt niet gebruikt door verffabrikanten, maar er moet dus een manier om de kleur die u fotograferen een die de verffabrikanten kunnen herkennen en aanbod te converteren.

Het verkrijgen van de RGB waarden

Neem een ​​close-up foto van de kleur die u wilt converteren met een digitale camera van welke aard ook.

Download de afbeelding op uw computer en open het in Paint.

Klik op het pipet en klik op de kleur die u wilt converteren.

Ga naar de "Color" paneel en klik erop. Klik op "Kleuren bewerken" en de kleur dialoog wordt geopend. Klik op "Define Custom Color" en de RGB-waarden van de kleur die je hebt gekozen zullen worden genoteerd op de onderste rechterkant van de "Custom Color" dialoogvenster.

Noteer de RGB-waarden.

Het omzetten van RGB naar Paint Chip

Ga online naar de EasyRGB website. Klik op het tabblad "Van RGB naar Commercial Tinten" op de homepage.

Voer de RGB waarden in de vakken.

Open de drop-down box label "Selecteer een kleurencollectie", kies een verf provider uit de drop-down box en klik op "Start".

Selecteer de dichtstbijzijnde wedstrijd of de meest aangename kleur uit de gepresenteerde monsters. Noteer het productnummer. De verf winkel die de collectie van waaruit je kiest moet in staat zijn om u te voorzien van de kleur verf u wilt draagt.

Hints

Het equivalent van "Paint" op een Mac is "Graphic Converter", die wordt geleverd met Mac OS X. De stappen om de RGB-waarden moeten het zeer vergelijkbaar met die hierboven beschreven zijn.

Dezelfde kleur verschilt op een computerscherm dan wel op een wand uit. Je ziet de kleur op een computerscherm door licht dat door het scherm en u bekijkt de kleur van een geschilderde onderwerp door het licht gereflecteerd door het onderwerp. In de regel zal het uitgezonden licht meer briljante dan gereflecteerd licht.

Share This Post