Index / Gezondheid / Hoe te converteren Bifocaal naar Single Vision

Share This Post

Gezondheid

Hoe te converteren Bifocaal naar Single Vision

Rond de leeftijd van 40, de meeste mensen beginnen te merken kleine lettertjes is moeilijker te lezen, volgens de Universiteit van Michigan Kellogg Eye Center. Bifocale lenzen zijn dat er twee soorten van oogcorrectie, ook wel de macht hebben: een vo

AdvertisementRond de leeftijd van 40, de meeste mensen beginnen te merken kleine lettertjes is moeilijker te lezen, volgens de Universiteit van Michigan Kellogg Eye Center. Bifocale lenzen zijn dat er twee soorten van oogcorrectie, ook wel de macht hebben: een voor de afstand en een andere voor het helpen om een ​​betere van dichtbij te zien. Een bifocale recept wordt omgezet in enkelvoudige glazen door ofwel het combineren van de krachten in een lezing lens of het verwijderen van het lezen van een deel van het recept voor enkele visie afstand lenzen.

Wat je nodig hebt

Markeerstift

Het omzetten van Bifocals naar Single Vision Reading

Vertrouwd te maken met optische recept protocol en voorwaarden. De Ohio State University Medical Center merkt op dat elk recept is geschreven met een OD (Oculus handig) voor het rechteroog en OS (Sinistere Oculus) voor het linkeroog. Sommige recepten zal uit de cijfers onder de categorie van Cilinder en Axis voor elk oog, maar niet allemaal. Bifocale zal altijd een nummer onder de categorie van ADD of toevoeging geschreven op een bril recept.

Begin met het rechteroog. Alle optische processen beginnen met de eerste OD. Voeg de kracht van alleen de bol, of afstand in het rechteroog. Als bijvoorbeeld het voorschrift OD Sphere 2,00, -0,50 Cilinder Axis 180 met een lezing van ADD -1,00, tijdens de conversie de cilinder en as negeren tot later.

Voeg 2,00 en het lezen ADD van 1,00. Het begin van het lezen recept nu 3,00. Ga verder met de conversie door het toevoegen van terug in de cilinder en as, zodat de OD is nu 3,00 Cilinder -0,50 en Axis 180.

Herhaal dit met het linkeroog, of OS Voeg de lezing recept macht naar links machtsafstand en houden de cilinder en as hetzelfde. Het is mogelijk om te eindigen met een negatief getal in de Afstand kracht. Als een persoon Afstand recept als -4,00 wordt geschreven en hun ADD is 2,00, wordt zijn leesvermogen berekend -2,00. Volgens opticianworks.com, het vergrootglas macht of ADD macht kan worden verminderd minus macht.

Het omzetten van Bifocal naar Single Vision Afstand

Verwijder de ADD stroom van het recept. Dit gebeurt door het herschrijven van het recept als een enkelvoudige volgorde.

Opmerking over het lab bestelformulier naast de bifocale recept dat de bestelling is SVO, wat Single Vision betekent alleen of als DVO, voor Afstand Vision Only. De meeste labs weten om enkelvoudige glazen te maken uit een bifocale recept als het bestelformulier bevat instructies voor DVO.

Markeer de lenzen als SVO als u het verzenden van een eerder gedragen bifocale paar lenzen naar het lab voor enkele visie. Gebruik een permanent marker alleen als u niet van plan om opnieuw gebruik maken van uw bifocale lenzen in de toekomst. Maak gewoon een "X" op de bifocale gedeelte van de lens of een "PPO" over elke lens naar het lab attenderen dat de nieuwe lenzen worden aangebracht aan enkele visie.

Hints

Soms worden specifieke situaties in aanmerking genomen bij het omzetten van een bifocale recept te lezen of enkele glazen. Als uw werk is at arm's length of extreem dicht, kan de kracht van de lenzen worden aangepast. Ervaren in licentie opticiens en oogzorg professionals zal meestal helpen om te zetten een recept voor weinig of geen kosten.

Share This Post