Index / Cars / Hoe te controleren en vervangen van een Distributieriem in een Ford Focus

Share This Post

Cars

Hoe te controleren en vervangen van een Distributieriem in een Ford Focus

Tandriemen kunnen stoppen met werken zonder waarschuwing. Controleren en wijzigen van uw gordel regelmatig voorkomt breuk, ernstige schade aan de motor en houdt uw auto af te breken. Het vervangen van de distributieriem in de Ford Focus mag niet goed

Advertisement

Tandriemen kunnen stoppen met werken zonder waarschuwing. Controleren en wijzigen van uw gordel regelmatig voorkomt breuk, ernstige schade aan de motor en houdt uw auto af te breken. Het vervangen van de distributieriem in de Ford Focus mag niet goedkoop zijn, maar het is beter dan de alternatieven. Hier is hoe dat is gebeurd in de meeste Ford Focus auto's met een 2.0L motor.

Wat je nodig hebt

Nieuwe distributieriem

Krukas timing peg

Verschillende moersleutels en schroevendraaiers

Socket set

Controleer uw Distributieriem

Controleer uw handleiding voor de aanbevolen kilometerstand voor het vervangen van uw distributieriem. Vervanging voor een Ford Focus is op 120.000 mijl.

Zoek de distributieriem en onderzoek het voor pauzes, schade, rafels, versleten plekken of losheid.

Controleer de riem voor gebarsten of ontbrekende tanden veroorzaakt door vreemd materiaal te verzamelen tussen hen.

Bepalen of er schade aan beide zijden van de tandriem. Enkelzijdige schade kan worden veroorzaakt door gids de distributieriem's.

Verwijder uw Distributieriem

Maak de negatieve accukabel in alle modellen.

Maak de passagier innerlijke splash-schild en wieldop, het accessoire drive en tandriemen, de spanrol en de krukaspoelie.

Verwijder de bougies, katalysator en spanrol in 2000 en ouder Ford Richt. Deze modellen vereisen ook de krukas worden gedraaid "Top Dead Center" (TOC) en een krukas pin worden ingebracht. Draai de as naar rechts tegen de timing pin.

Maak de bevestigingen en til de distributieriem te dekken de motor uit. Lijn de krukas en de nokkenas merktekens. Oudere modellen pleiten voor het ongedaan maken van de waterpomp katrol en kleppendeksel voor het blokkeren van de nokkenas op zijn plaats.

Losbout de spanner's. Draai de arm naar rechts 14 graden en plaats een 1/8 inch drill bit in de opening. Dit stelt de gordelspanner op zijn plaats.

Neem de distributieriem af.

Installeer je Distributieriem

Vervang de distributieriem tegen de klok in beweging te beginnen bij de krukas.

Ontgrendelen van de spanner. Controleer de merktekens door te draaien aan de krukas twee omwentelingen naar rechts.

Spannen poelie bout de spanner om 15 tot 22 voet pond (20 tot 30 Nm) in 2003 en jonger modellen en 17 tot 20 foot pounds (22 tot 28 Nm) bij oudere focussen. Verwijder de krukas timing pin. Sluit de krukaspoelie respectievelijk vast te zetten aan 81-96 voet pond (110-130 Nm) en 81-89 voet pond (110-120 Nm).

Vervang de splash schild, voorwiel, distributieriem cover, hulpaandrijfriem en spanner en andere items die u hebt losgekoppeld.

Sluit de negatieve accukabel. Start de motor en controleer of de distributieriem naar behoren functioneert.

Hints

Oude of versleten tandriemen kunnen blijven plakken in de poelie grooves. Gebruik een schroevendraaier voor leverage.

Procedures voor het vervangen van distributieriemen in een Ford Focus variƫren enigszins afhankelijk van de grootte van de motor.

Share This Post