Index / Gezondheid / Hoe te Contract Hepatitis C

Share This Post

Gezondheid

Hoe te Contract Hepatitis C

Hepatitis C is een gevaarlijke virale infectie die de lever infecteren, waardoor uiteindelijk cirrose (littekens van de lever) en kanker. Schade aan de lever kan ook leiden tot de noodzaak van transplantaties als de ziekte niet onder controle. Hoewel

Advertisement

Hepatitis C is een gevaarlijke virale infectie die de lever infecteren, waardoor uiteindelijk cirrose (littekens van de lever) en kanker. Schade aan de lever kan ook leiden tot de noodzaak van transplantaties als de ziekte niet onder controle. Hoewel vaccinaties zijn beschikbaar voor hepatitis A en B, is er geen vaccinatie tegen C. Er zijn verschillende manieren van aanbestedende hepatitis C.

Contract van de ziekte van bloedtransfusie. Hepatitis C werd niet ontdekt tot de vroege jaren 1990. Mensen die een bloedtransfusie had vóór 1992, toen verbeterde screeningsmethoden beschikbaar kwamen, zijn op een hoger risico van het oplopen van de ziekte.

Contract van de virus uit naald gebruikt. Intraveneuze druggebruikers op een hoog risico op hepatitis C-infectie. Zelden zijn onreine naalden van tatoeage procedures of body piercing is aangeduid als een infectie oorzaken. Deze risicofactor onderstreept het belang van altijd het gebruik van schone naalden voor deze procedures en nooit delen van naalden met andere gebruikers.

Acquire hepatitis uit je biologische moeder. Hepatitis kunnen worden verspreid van de moeder naar de foetus tijdens de bevalling. Dit komt zelden voor, maar de kans toenemen als de moeder is geïnfecteerd met het HIV virus.

Contract hepatitis C van seksuele activiteit. Hoewel hepatitis C voornamelijk verspreid via bloedcirculatie, er een gering risico om de ziekte van geslachtsgemeenschap.

Share This Post