Index / Feesten & mee naartoe / Hoe te Clams Dig in Topsail Island, North Carolina

Share This Post

Feesten & mee naartoe

Hoe te Clams Dig in Topsail Island, North Carolina

In Topsail Island, North Carolina, zijn er verschillende soorten eetbare clam beschikbaar voor recreatief clamming. Ondiepe wadplaten bieden toegang tot gebieden waar mosselen wonen. Hoewel er veel technieken voor het vangen van mosselen, een methode

AdvertisementIn Topsail Island, North Carolina, zijn er verschillende soorten eetbare clam beschikbaar voor recreatief clamming. Ondiepe wadplaten bieden toegang tot gebieden waar mosselen wonen. Hoewel er veel technieken voor het vangen van mosselen, een methode genaamd "keyholing" is een van de meest eenvoudige. Clams hebben twee sifons die ze gebruiken om water en voedsel te filteren door. Deze sifons laat een karakteristieke gat in het oppervlak van de zandige modder ze zijn begraven in dat eruit ziet als een ouderwetse sleutelgat. Eenmaal gevlekte, kunt u graven onder het gat met behulp van een drieledige vissen speer, een zogenaamde 'gig, "om de mossel te vinden.

Wat je nodig hebt

vissen gig

Mesh opvangzak

Lokaliseren van een gebied op een getijdevlakte of zand bar dat een mengsel van zand en modder en waarvan het makkelijk is om te lopen. Voor de beste locaties, vraag dan bij de plaatselijke aas of vissen winkels voor advies.

Loop langs en onderzoekt de grond in ondiep water of droge gebieden in de buurt van het water bij eb. Kijk voor de onderscheidende sleutelgat-vormige opening in de zanderige modder die duidt op een mossel is net onder het oppervlak. Hoe groter het gat, vaker, hoe groter de mossel.

Steek de polen van het optreden in het sleutelgat ongeveer 3 tot 5 inch voelen voor de mossel in de bodem. Als een clam er is, de tanden stoppen alsof ze een steen hebben geraakt.

Steek de tanden van het optreden in de grond naast de gaten, als je een clam te vinden, en te graven onder het gat. Hendel de grond en draai het om naast de hole. Ziften door de bodem naar de mossel te vinden.

Meet elke clam en houdt alleen degenen die op of boven de wettelijke limiet van 1 inch over de dikte van de schelp. Blijf op de 100 mosselen per dag, met een limiet van 200 mosselen als je clamming met een boot.

Plaats geen keeper mosselen in een verzameling zak. Om de mosselen van elke zand of ander vuil te reinigen, hang de zak van uw boot of een dock of een andere structuur in het zeewater voor enkele uren.

Hints

Volgens de North Carolina Sea Grant Extension Program, is er geen seizoen voor klemlijst in North Carolina en je kunt ze oogsten op elk moment van het jaar. Geen vergunning is vereist voor recreatieve clamming.

Verschillende regio's in de Topsail Island gebied beperkt zijn tot clamming door de wet. De status van deze regio's kunnen van jaar tot jaar. Neem contact op met de lokale uitbreiding kantoor of de North Carolina divisie van Marine Fisheries om te bepalen waar clamming in het gebied is toegestaan.

Bij het koken van uw kokkels, beschikken over iemand die niet snel snap sluiten als je hun schelp tikken. Deze mosselen zijn gestorven en onveilig zijn om te eten.

Share This Post