Index / Persoonlijke financiën / Hoe te categoriseren en bijhouden van uw uitgaven

Share This Post

Persoonlijke financiën

Hoe te categoriseren en bijhouden van uw uitgaven

De basis van een solide financieel plan is een goede cash flow management. Je moet in staat zijn om uw uitgaven te beheren, zodat je geen pijn doen aan uw doelstellingen op lange termijn. Terwijl je nog steeds werkt, als je meer uitgeven dan je verdi

AdvertisementDe basis van een solide financieel plan is een goede cash flow management. Je moet in staat zijn om uw uitgaven te beheren, zodat je geen pijn doen aan uw doelstellingen op lange termijn. Terwijl je nog steeds werkt, als je meer uitgeven dan je verdient voorafgaand aan de pensionering, u geen besparingen ophopen. Zodra u met pensioen gaat, als je te veel uitgeven, loopt u het risico lopen uit van geld. Leren hoe om te categoriseren en te houden hoe je geld uitgeven op een maandelijkse basis is van cruciaal belang voor het samenstellen van een budget. Gelukkig is deze taak is niet moeilijk als je goed plannen.

Een lijst van al uw uitgaven voor een maand. Kijk naar uw factuur verklaringen aan veel van deze kosten te vinden. Andere uitgaven, zoals voedsel, hebben geen exacte factuur, dus je moet deze maandelijkse kosten zelf in te schatten.

Gebruik een creditcard of betaalpas om al uw niet-bill kosten te betalen voor een maand. Onderzoek uw einde van de maand staat om precies te zien hoeveel u besteden aan deze kosten.

Verdeel uw maandelijkse uitgaven tussen vaste en variabele kosten. Vaste kosten moeten worden betaald elke maand en kunnen niet gemakkelijk worden verkleind. Uw hypotheek betalingen, auto betalingen en ziektekostenpremies zijn vaste kosten. Variabele kosten bieden enige flexibiliteit voor de betaling. Deze omvatten kosten zoals voedsel, huis reparatie kosten en vakanties. Het is veel makkelijker om aanpassingen te maken aan de variabele kosten dan je vaste lasten.

Prioriteiten stellen uw variabele kosten in termen van belang. Zo is het meestal meer belangrijk om uw huis of auto te repareren dan te betalen voor een vakantie. Gebruik de lijst van de variabele kosten om de mogelijkheden te vinden voor het opslaan.

Blijf op de hoogte van uw maandelijkse uitgaven op een spreadsheet met behulp van een softwareprogramma of een vel papier. Lijst elk type kosten en noteer hoeveel je uitgeeft per maand. Dit helpt u de identiteit gebieden waar je veel uitgeven.

Aankoop of download budgettering software om te helpen efficiënt bijhouden van uw uitgaven. Aankoop van software die u op uw computer, of gebruik maken van gratis online software. Deze programma's zijn verder gevorderd dan basic spreadsheetprogramma's voor het samenstellen van een budget.

Share This Post