Index / Tuin / Hoe te Calamansi groeien van stekken

Share This Post

Tuin

Hoe te Calamansi groeien van stekken

Calamansi bomen zijn ideale sier citrusbomen in potten op een terras of in het landschap geplant. Deze dwerg citrus produceert kleine fruit het hele jaar door oranje-achtig. Hoewel eetbaar, de zure vruchten zijn beter aan de bomen takken sieren dan v

AdvertisementCalamansi bomen zijn ideale sier citrusbomen in potten op een terras of in het landschap geplant. Deze dwerg citrus produceert kleine fruit het hele jaar door oranje-achtig. Hoewel eetbaar, de zure vruchten zijn beter aan de bomen takken sieren dan voor het eten of het maken van sap, hoewel je ze kunt gebruiken om citroenen te vervangen in de keuken. Calamansi bomen, ook wel calamondin bomen, hebben een dikke, glanzend groen bladerdak. Propageren calamansi bomen uit bewortelde stekken aan je collectie van deze Chinese inheemse citrus variëteit uit te breiden.

Wat je nodig hebt

 • Snoeischaar

  Spuitfles

  Pot

  gruis

  Zand

  Zaagsel

  Plastieken zak

  rubberen band

Maak het snijden in het late voorjaar of de zomer, wanneer de calamansi boom is de productie van nieuwe groei. Selecteer nieuwe groei die enigszins is uitgehard. Het hout moet veerkrachtig, maar niet broos. Kijk voor een tak die begint van groen te wenden tot bruin als het rijpt.

Snijd de tak net onder een blad knooppunt of een set van bladeren, met behulp van een paar scherpe snoeischaar. Maak de snede horizontaal. Maak een tweede snede 3-5 inches hoger op de tak net boven een set van bladeren bij een hoek van 45 graden.

Knijpen van de bladeren van de bodem van de snij maar houdt het blad boven de calamansi snijden.

Vul een hand-held spray fles met water. Mist het snijden om de paar minuten na het snijden terwijl je de pot voor te bereiden op het uitsnijden uitdroogt.

Selecteer een lange smalle pot. Gebruik een pot met een 2- tot 3-inch diameter top en 4- tot 8-inch diepte. Gebruik een pot die gaten in de bodem om het water door te afvoer heeft.

Meng gelijke delen grind, zand en zaagsel in een emmer. Meng de materialen grondig en voeg water toe tot de mix is ​​vochtig en kruimelig. Vul de beworteling pot met de vochtige potgrond.

Plaats de onderste 2-3 inches van het snijden in de pot. De onderkant van de snij heeft de horizontale snede en geen bladeren. Mist de bladeren van het snijden met water om ze vochtig te houden.

Plaats een doorzichtige plastic zak over de bovenkant van de pot. Plaats het ondersteboven de mond rond de rand van de pot en de bodem van de zak over de snij een vochtige omgeving rond de calamansi snijden creëren. Bevestig de plastic zak rond de lip van de pot met een rubberen band.

Zet het snijden in een kamer die fel indirect licht heeft. Houd het snijden tussen de 77 en 80 graden Fahrenheit. Verwijder de plastic zak of twee keer per week en mist de bladeren en de beworteling mengen met water om de vochtigheid hoog in de plastic zak te houden.

Verwijder de plastic zak wanneer de calamansi snijden produceert een volwassen set van nieuwe bladeren. Plant het uit in een kwekerij bed in het voorjaar. Calamansi stekken groeien 18 tot 24 duim lang in het eerste jaar.

Share This Post