Index / Ambachten / Hoe te Build Your Own Heater Solar Water Met Soda Cans

Share This Post

Ambachten

Hoe te Build Your Own Heater Solar Water Met Soda Cans

Zonne-energie is een krachtige kracht die, wanneer ingezet, kunnen objecten verwarmen tot een verrassende mate. Een eenvoudig experiment in zonne-energie kan de kracht van de zon te laten zien door het verwarmen van water warm genoeg om het te pasteu

AdvertisementZonne-energie is een krachtige kracht die, wanneer ingezet, kunnen objecten verwarmen tot een verrassende mate. Een eenvoudig experiment in zonne-energie kan de kracht van de zon te laten zien door het verwarmen van water warm genoeg om het te pasteuriseren. U kunt dit snel gemaakt apparaat te gebruiken om te leren over zonne-energie naar school kinderen of scout troepen, of het gebruiken als een noodsituatie boiler bij het kamperen.

Wat je nodig hebt

2-liter fles soda

2 12-ounce blikjes frisdrank

Zwarte plakkaatverf

Borstel

Schaar

Karton

Folie

band

Verf de buitenkant van de sodablikken met een laag zwarte plakkaatverf. Bedek het blik grondig en laat de verf drogen.

Verwijder het etiket van het flesje frisdrank. Snijd de bovenkant van de fles ongeveer een inch onder de fles schouder.

Knip twee segmenten, een half inch uit elkaar, boven de onderrand van de bovenste helft van de fles. Dit zal een kleine plastic lipje tussen de twee knipt creëren. Maak drie tabs rond de buitenkant van de dop.

Knip drie stukken karton of poster boord, elk meet 12 cm in het vierkant. Bedek elk plein met folie en tape de folie naar beneden zodat het veilig is. Tape de zijkanten van twee velden elkaar zodat ze scharnierend en kan worden opgestaan ​​als twee wanden in een kamer.

Leg de derde-folie bedekt vierkant op de top van een vlakke ondergrond in een zonnige omgeving. Vul beide blikken met water. Plaats de bodem van de fles water in het midden van het karton vierkant. Stapel de gevulde blikken, één bovenop de andere, in het midden van de waterfles bodem.

Breng de bovenkant van de fles op de bodem van de uitsteeksels glijden op de fles onderrand. Sta op de twee pleinen afgeplakt, zodat ze lijken op twee aangrenzende muren rond een folie vloer. Laat het water te verwarmen totdat de gewenste temperatuur bereikt.

Share This Post